16406915_1102684766506659_2592230796308662405_n
Maandag 20 feb 2017

Gekruide tongfilet met citroen!

Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep van Smakelijck. Ik werd toen verrast door een aantal dames uit Urk met overheerlijke, verse tongscharretjes. Dat weekend hebben we heerlijk gesmuld van heerlijke, verse vis. Nu eten wij regelmatig vis, maar ik houd de bereiding altijd best naturel. Beetje peper en zout en dan bijvoorbeeld bakken in de pan, of in de oven. Of ik maak er heerlijke pakketjes van. Ook deze vis maakte ik klaar in de oven, het is een heel simpel en gemakkelijk recept, maar erg lekker! 


Gekruide tongscharretjes met citroen

Ingredienten: 

2 tongscharretjes per persoon, roomboter, Caribbean spice kruiden van Jonnie Boer (supermarkt o.a. AH en Plus) biologische citroen, Keltisch zout, kappertjes

Bereiding:

Dep de tongscharretjes droog. Bestrooi de onderkant met een klein beetje zout. Smelt ruim boter in een pan. Neem hiervoor een pan of ovenschaal die je ook in de oven kunt schuiven. Leg de vis met de gezouten kant in de boter. Besprenkel de visfilets met een beetje gesmolten boter en bestrooi met de Caribbean spice kruiden naar smaak. Beleg de vis met een paar plakjes citroen en strooi er wat kappertjes overheen. Schuif de vis voor 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van ongeveer 160 graden.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog...
lees verder
Erg makkelijk te maken koekjes, en dus leuk om met kinderen te maken. Het deeg is zo gemaakt en...
lees verder
  Groenten en fruit van het seizoen... December! Groenten: Boerenkool,...
lees verder
Heb jij al goede voornemens voor 2014? Misschien wil je gezonder gaan eten, meer gebruik maken...
lees verder
In een zoektocht naar lekkere maaltijden zonder pakjes en zakjes is het wel eens puzzelen om de...
lees verder
Blender Een blender gebruik je om hele vruchten te vermalen. Je voegt een hele...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190