P1November
Woensdag 08 jul 2015

Gekaramelisseerde nootjes!

Noten zijn hier een favoriet tussendoortje. Door de week eten we ze altijd rauw en ongebrand, maar in het weekend wil ik nog wel eens zin hebben in lekker kruidige nootjes. Dan zijn deze gekarameliseerde nootjes écht een superlekkere traktatie én snel gemaakt! Probeer daar maar eens af te blijven... 

Gekarameliseerde nootjes!

Ingrediënten:

200 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, paranoten, walnoten), ½ theelepeltje fijngemalen Keltisch zout, flinke snuf gedroogde chilipeper (let op: pittig!), ¼ theelepeltje komijnpoeder, ½ theelepel kerriepoeder of massalakruiden, 2 eetlepels honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Weeg de noten af (komt natuurlijk niet heel precies ;-)) en meng met het zout en de kruiden. Leg een vel bakpapier op een rooster of bakplaat en verdeel de noten hierover. Schuif in de oven en laat 15 minuten roosteren. Haal de bakplaat uit de oven en meng met de honing. Schuif de bakplaat terug in de oven en rooster de noten nog 5 minuten bruin en knapperig. Haal de bakplaat uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Smakelijck Zomer was al een tijdje volledig uitverkocht, gelukkig kwam vandaag de herdruk binnen!...
lees verder
      Om mijn recept zo lekker en zo...
lees verder
  Mmm, heerlijk deze knapperige uienringen. Een lekker hapje voor oudejaarsavond...
lees verder
  Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij...
lees verder
(Kip)sate kan niet ontbreken op een rijsttafel. Voor dit recept gebruik je (biologische)...
lees verder
Oke, ik beken. Normaal doe ik dit echt nooit. Alle recepten hier op mijn site zijn allemaal...
lees verder

2 opmerkingen
  • Marga
    Marga woensdag 15 jul 2015 om 21:40
    Hoi Williene, ik heb de nootjes gemaakt vandaag, heerlijk! Het is alleen nog onwijs plakkerig, hoort dat? Voor m'n gevoel is het nog honing en niet gekaramelliseerd. Ik heb gewoon 180 graden, 15/5 min gedaan. Groetjes! Marga
    • Smakelijck donderdag 16 jul 2015 om 13:27
      Misschien iets te kort in de oven geweest. Als je ze eruit haalt en even aan de lucht laat drogen wordt de honing hard. Anders zou ik ze de volgende keer iets langer in de oven doen met de honing en wellicht iets minder honing gebruiken. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190