P1November
Woensdag 08 jul 2015

Gekaramelisseerde nootjes!

Noten zijn hier een favoriet tussendoortje. Door de week eten we ze altijd rauw en ongebrand, maar in het weekend wil ik nog wel eens zin hebben in lekker kruidige nootjes. Dan zijn deze gekarameliseerde nootjes écht een superlekkere traktatie én snel gemaakt! Probeer daar maar eens af te blijven... 

Gekarameliseerde nootjes!

Ingrediënten:

200 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, paranoten, walnoten), ½ theelepeltje fijngemalen Keltisch zout, flinke snuf gedroogde chilipeper (let op: pittig!), ¼ theelepeltje komijnpoeder, ½ theelepel kerriepoeder of massalakruiden, 2 eetlepels honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Weeg de noten af (komt natuurlijk niet heel precies ;-)) en meng met het zout en de kruiden. Leg een vel bakpapier op een rooster of bakplaat en verdeel de noten hierover. Schuif in de oven en laat 15 minuten roosteren. Haal de bakplaat uit de oven en meng met de honing. Schuif de bakplaat terug in de oven en rooster de noten nog 5 minuten bruin en knapperig. Haal de bakplaat uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Lemon Curd kennen we allemaal, toch? Een lekker, wat zurige citroenroom die geserveerd wordt bij...
lees verder
Doordeweek wil je vaak niet teveel tijd in de keuken staan, een makkelijke snelle maaltijd is dan...
lees verder
De vakantie is weer voorbij, het nieuwe jaar begonnen. Bij ons hadden de kinderen gisteren nog...
lees verder
Mijn favoriete groenten van dit moment is toch wel witlof. Héérlijk! Uit de oven of in de soep,...
lees verder
Van een trouwe volger kreeg ik dit heerlijke recept! En oh, wat zijn ze lekker!...
lees verder
Het is écht herfstweer en ik vind het altijd heerlijk om daar m'n voeding op aan te passen....
lees verder

2 opmerkingen
  • Marga
    Marga woensdag 15 jul 2015 om 21:40
    Hoi Williene, ik heb de nootjes gemaakt vandaag, heerlijk! Het is alleen nog onwijs plakkerig, hoort dat? Voor m'n gevoel is het nog honing en niet gekaramelliseerd. Ik heb gewoon 180 graden, 15/5 min gedaan. Groetjes! Marga
    • Smakelijck donderdag 16 jul 2015 om 13:27
      Misschien iets te kort in de oven geweest. Als je ze eruit haalt en even aan de lucht laat drogen wordt de honing hard. Anders zou ik ze de volgende keer iets langer in de oven doen met de honing en wellicht iets minder honing gebruiken. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190