Vrijdag 23 aug 2013

Gegrilde aubergines met munt!


Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook afkomstig uit de Foodies, alleen heb ik deze wel behoorlijk aangepast.

Aubergines zijn heerlijke groenten, alleen moet je ze wel goed klaar weten te maken ;-) Zoals met alles eigenlijk... Maar aubergine heeft een vrij harde en taaie schil. Daarom haken veel mensen af bij het eten van aubergine. In dit recept schaaf je de aubergine in dunne plakken waardoor je hier geen last van hebt. Maar als je voor een recept een halve aubergine gebruikt bijv. dan is het verstandig om reepjes van de schil weg te snijden zodat je niet de hele schil erom laat. Dit vergemakkelijkt het eten van deze groenten en is het ook wat Smakelijcker ;-)

Gegrilde aubergines met munt!

Ingrediƫnten:
1 Ć” 2 aubergines, knoflookpoeder, snuf chilivlokken, zout en peper, olie, handje amandelen, handje vol munt, 5 eetlepels Griekse yoghurt, cayennepeper of paprikapoeder

Schaaf de aubergines in lange plakken. Meng de plakken met knoflookpoeder, chilivlokken, zout, peper en olie. Grill de plakken in een hete grillpan.

Hak de munt fijn en rooster de amandelen in een droge koekenpan. Had de amandelen grof.
Meng de helft van de munt met de yoghurt, evt. met nog een beetje knoflookpoeder.
Leg de gegrilde plakken aubergine op een schaal. Schep de yoghurt op de plakken aubergine en bestrooi met de rest van de munt en de amandelen. Bestrooi met wat cayennepeper of paprikapoeder.

Dit recept is heerlijk bij het hiervoor geposte recept: Quinoasalade.

Eet smakelijck!

Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder
Voor de Foe yong hai heb je nodig: 1 prei, in dunne ringen gesneden, ong. 200 gr....
lees verder
Het seizoen van het zomerfruit is al een beetje voorbij, maar toch nog een blog over het...
lees verder
Steeds meer mensen willen overgaan op gedeeltelijk vegetarische maaltijden. Vooral als je...
lees verder
De 10 tips die bewijzen dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Deze tips komen uit de...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190