Vrijdag 23 aug 2013

Gegrilde aubergines met munt!



Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook afkomstig uit de Foodies, alleen heb ik deze wel behoorlijk aangepast.

Aubergines zijn heerlijke groenten, alleen moet je ze wel goed klaar weten te maken ;-) Zoals met alles eigenlijk... Maar aubergine heeft een vrij harde en taaie schil. Daarom haken veel mensen af bij het eten van aubergine. In dit recept schaaf je de aubergine in dunne plakken waardoor je hier geen last van hebt. Maar als je voor een recept een halve aubergine gebruikt bijv. dan is het verstandig om reepjes van de schil weg te snijden zodat je niet de hele schil erom laat. Dit vergemakkelijkt het eten van deze groenten en is het ook wat Smakelijcker ;-)

Gegrilde aubergines met munt!

Ingrediënten:
1 á 2 aubergines, knoflookpoeder, snuf chilivlokken, zout en peper, olie, handje amandelen, handje vol munt, 5 eetlepels Griekse yoghurt, cayennepeper of paprikapoeder

Schaaf de aubergines in lange plakken. Meng de plakken met knoflookpoeder, chilivlokken, zout, peper en olie. Grill de plakken in een hete grillpan.

Hak de munt fijn en rooster de amandelen in een droge koekenpan. Had de amandelen grof.
Meng de helft van de munt met de yoghurt, evt. met nog een beetje knoflookpoeder.
Leg de gegrilde plakken aubergine op een schaal. Schep de yoghurt op de plakken aubergine en bestrooi met de rest van de munt en de amandelen. Bestrooi met wat cayennepeper of paprikapoeder.

Dit recept is heerlijk bij het hiervoor geposte recept: Quinoasalade.

Eet smakelijck!

Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een...
lees verder
Het is echt pruimentijd! In verschillende tuinen zie je prachtige, bomvolle bomen met veel...
lees verder
Geweldig, dit recept voor chocolademousse. Het is zo klaar, en het is gezond ook! Je kunt het...
lees verder
Vis kun je op allerlei manieren eten, maar dit is toch wel één van mijn favorieten. Op...
lees verder
  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190