P1020665
Maandag 07 sep 2015

Gefrituurde kikkererwten!

Dit is mijn favoriete borrelsnack, heerlijke, knapperige gekruide kikkererwten, doen het ook goed in een lekkere soep, salade of dus gewoon als 'nootjes' op tafel. Het uitproberen waard! Wil je ze bewaren? Dat gaat het best in een goed afgesloten pot of trommeltje.

Gefrituurde kikkererwten

Ingrediƫnten:

250 gram gare kikkererwten uit pot (natuurwinkel), knoflookpoeder, kerriepoeder, kurkuma, kokosolie om in te frituren

Bereiding:

Spoel de kikkererwten in een zeef schoon en laat goed uitlekken. Verwarm de frituurpan voor op 180 graden. Frituur de kikkererwten 3 minuten voor. Doe ze terug in de zeef en laat goed uitlekken en afkoelen. Frituur de kikkererwten opnieuw 3 minuten.

Doe de kikkererwten in een ruime schaal en bestuif met de kerriepoeder, kurkuma en een klein beetje knoflookpoeder. Schud ze flink om en serveer. Deze erwten zijn heerlijk bij de borrel als nootjes, of als knapperige bite over een salade.

Fijne dag!

Liefs, Williene

De echte lentegroenten zijn volop in aantocht maar soms heb je even geen idee wat je moet eten....
lees verder
Zelf eet ik zoveel mogelijk mee met de groenten van het seizoen. Deze groenten zijn verser, komen...
lees verder
Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te...
lees verder
Een recept wat lekker snel klaar is en toch goed voedzaam en vullend, dat zijn deze taco's. Een...
lees verder
Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar nog nooit gezien of gebruikt. Graag wil ik je meer...
lees verder
Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder

17 opmerkingen
  • Lia Sterk
    Lia Sterk maandag 07 sep 2015 om 17:42
    Wat een leuk idee! Ga ik zeker proberen!
  • Sjouk
    Sjouk dinsdag 08 sep 2015 om 11:19
    Kan dit ook in de airfryer of oven, heb geen frituur
    • Smakelijck dinsdag 08 sep 2015 om 14:04
      Ja hoor, dat denk ik wel! Succes!
      • Anje Zondag
        Anje Zondag dinsdag 08 sep 2015 om 17:25
        Dan zou ik er wel wat olijfolie over doen.
  • Margriet Heijboer
    Margriet Heijboer vrijdag 18 sep 2015 om 15:56
    Wat een leuk idee, ga het gauw proberen , heb ook een airfryer , denk dat het met een klein druppeltje olijfolie wel moet lukken.
    • Smakelijck vrijdag 18 sep 2015 om 19:26
      Succes! Ben benieuwd of het lukt in de airfryer!
  • Annebel
    Annebel dinsdag 22 sep 2015 om 11:55
    Dit kan toch ook wel in de oven?
    • Smakelijck dinsdag 22 sep 2015 om 14:11
      Ja hoor, ze worden dan alleen niet zo knapperig. Succes!
  • mirrie
    mirrie woensdag 07 okt 2015 om 16:41
    kan dit ook in de koekenpan?
    • Smakelijck donderdag 08 okt 2015 om 08:41
      Zeker in een dikke laag olie! Wel goed heet laten worden! Succes!
  • Natasja
    Natasja zaterdag 30 apr 2016 om 09:40
    Hoi hoi, maak je dit met kikkererwten uit een blik? Kan dit ook met gedroogde dat je eerst welt?
    • Smakelijck zaterdag 30 apr 2016 om 12:54
      Ja hoor, dat kan zeker. Droge moet je eerst goed wellen en gaar koken.
  • Ineke Post
    Ineke Post donderdag 07 jul 2016 om 10:53
    Kikkererwten in de oven gaat prima. Regelmatig even omroeren. En ze worden heerlijk knapperig.
  • hanneke
    hanneke dinsdag 20 feb 2018 om 20:43
    hoelang zouden ze in de airfryer moeten? lijkt me erg lekker
    • Smakelijck woensdag 21 feb 2018 om 09:29
      Daar heb ik geen ervaring mee, zou het regelmatig even checken.
  • nelleke Bloemhof
    nelleke Bloemhof zaterdag 14 jul 2018 om 20:51
    En gebruik het vocht van de kikkererwten voor een chocolade mousse. Het recept zag ik op de site van delicious. deliciousmagazine.nl/2018/07/06/vegan-chocomousse-maken-met-aquafaba-kikkererwtennat/
    • Smakelijck dinsdag 31 jul 2018 om 18:03
      Leuke tip inderdaad :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190