Woensdag 20 feb 2013

Garam Masala!



Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik al zei kun je dit kruidenmengsel kant en klaar kopen, maar ook zelf samenstellen. Ik koop het wel kant en klaar bij een toko, dan heb je een zak vol kruiden voor iets meer dan een euro. Maar voor degene die het graag zelf willen maken hier het 'recept'!

Garam Masala kruiden

Ingrediënten:1 eetlepel gemalen komijn, 1,5 theelepel korianderpoeder, 1,5 theelepel gemalen kardemom, 1,5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 0,5 theelepel gemalen kruidnagel, 0,5 theelepel gemalen nootmuskaat, snuf pimentpoeder.

 Meng de kruiden en specerijen met elkaar en bewaar in een schone pot op een donkere droge plaats.

Een lekkere pittige maaltijdsoep. Past uitstekend bij de rijsttafel-gerechten die al eerder zijn...
lees verder
Deze flikken heb je zo gemaakt en het is een leuk werkje. Vooral kinderen vinden het erg leuk om...
lees verder
Een aantal weken geleden had ik een gezellige Meet met een groep uit de (besloten) Facebookgroep...
lees verder
Deze soep heb je echt zo gemaakt. Snel, makkelijk en erg lekker door z'n pittigheid. Je kunt...
lees verder
Vorige maand kwam mijn allernieuwste kookboek 'Puur Hollands' uit. Een boek met recepten met...
lees verder
Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk,...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190