IMG_2025.JPG
Zaterdag 28 dec 2019

Filodeegstengels met kruidig gehakt


De kerstdagen liggen weer achter ons, en de jaarwisseling nog voor ons. Daarom nog even een paar lekkere hapjes die je kunt serveren op oudjaarsavond, maar natuurlijk ook voor elke andere feestdag. 

Ben je benieuwd naar andere hapjes of tips om de lekkerste oliebollen te bakken? Kijk dan eens hier

Filodeegstengels met kruidig gehakt

Ingrediƫnten voor 8-10 rolletjes:

Ongeveer 8-10 vellen filodeeg, 300 gram rundergehakt, 1 teen knoflook, 1 sjalot, 2 theelepels baharatkruiden (supermarkt) of andere kruiden naar smaak, Keltisch zout en peper naar smaak, olijfolie, 75 gram roomboter

Bereiding:

Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie in de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit rul en voeg de kruiden toe en maak op smaak met zout en peper. Laat volledig afkoelen.

Smelt de boter in een steelpan. Leg een vel filodeeg voor je neer met de punt naar beneden. Bestrijk het vel dun met de gesmolten boter met behulp van een bakkwast. Verdeel een lepel gehaktvulling onderaan, in het midden van de plak en vouw de zijkanten naar binnen. Rol het filodeeg strak op naar boven, het plakt vanzelf vast door de boter. Herhaal dit tot de gehakt op is. Leg de gehaktrolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de rolletjes met nog wat boter en bak de rolletjes 15-20 minuten gaar in de oven op 200 graden.

Serveer de filodeegstengels met bijvoorbeeld chilisaus.

Liefs, Williene

Vandaag het beloofde preview recept uit het nieuwe kookboek Smakelijck - Puur Hollands! Ik heb...
lees verder
Wat een leuke mails en wat ontzettend veel positieve reacties heb ik gekregen op mijn boek!...
lees verder
Afgelopen weekend heb ik weer eens koekjes gebakken. Zoals jullie weten eet ik van maandag...
lees verder
De herfst is het seizoen dat er een overvloed is aan appels. En ja, wat doe je met al die appels?...
lees verder
De weken voor Sinterklaas staat alles vol met lekkernijen. Speculaas, pepernoten, taaitaai,...
lees verder
Door de drukte rond mijn kookboek schiet het bloggen er een beetje bij in. Helemaal niet...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190