Donderdag 10 okt 2013

Fase 1 - Recept: Salade met kikkererwten!



Een lekker lunchrecept of bij het avondeten voor de eerste fase van het ontgiftings programma! Deze salade vult goed en zit boordevol groenten én gezonde vetten. Ook als je niet meedoet aan deze kuur dan is dit alsnog een heerlijke maaltijd. En, niet onbelangrijk, heel eenvoudig en snel.

En dan de stand tot nu toe: Ik voel me goed. Ik merk geen enorme veranderingen, want er is nog niet echt veel veranderd in mijn eetpatroon. Het enige wat ik nu laat staan is zuivel (Griekse yoghurt), vlees (wat ik al weinig at), chocolade (Mmm, daar heb ik best zin in!), en m'n roggebroodje. Verder kan ik weinig gebruiken, zoals ketjap, gembersiroop, en dat soort toevoegingen. De veranderingen zijn dus niet heel schokkend, en daarom heb ik ook (nog) nergens last van. Ik eet wel goed én gevarieerd, zorg voor voldoende gezonde vetten, noten, eiwitten (quinoa, vis, noten, peulvruchten e.d.). Op naar de sap dagen, kijken of ik dan nog steeds zo gezellig ben ;-)

Salade met kikkererwten en gegrilde courgette!

Ingrediënten:
200 gram gare kikkererwten, 1 avocado, kwart courgette, 100 gram cherrytomaatjes, 1 stengel bosui, gemengde kiemen, (keltisch) zout, peper en olijfolie extra vierge

Snijd de courgette in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olie. Verhit de grillpan. Grill de courgetteplakjes om en om in de grillpan.
Was de kikkererwten en doe in een kom. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosui in ringetjes. Meng met de kikkererwten. Serveer de salade met parten avocado, plakjes gegrilde courgette, de gemengde kiemen en maak op smaak met zout, peper en olijfolie!

Tip:
Voor meer vulling kun je nog wat zaden of noten toevoegen. Of een gekookt eitje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Tijd om weer eens met een lekker recept te komen! Van een vriendin kreeg ik dit heerlijke...
lees verder
Vorige week kwam ik in het tijdschrift 'De tuin op tafel' dit heerlijke recept tegen. Ik heb het...
lees verder
Een lekkere kant en klare zaden en pittenmix voor op je salade. Deze kun je in voorraad maken...
lees verder
Er werd mij eens gevraagd naar mijn recept voor bbq-saus. Nu heb ik zelf een redelijk bewerkelijk...
lees verder
    Wat zullen we nou krijgen? Gaat het nu ook al over brandwonden?...
lees verder
  Het tweede gerechtje van het Sushi-menu! Deze komkommersalade heb ik van Jamie...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 21 nov 2013 om 21:23
    Omdat we gevarieerd willen eten deze salade gemaakt. De salade ziet er wat kleuren betreft lekker uit. De smaak van de kikkererwten is even wennen, maar verder vonden we hem wel lekker.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 nov 2013 om 11:24
      Goed om te horen! Kikkererwten zo eten is inderdaad even wennen ;-)
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 10 okt 2013 om 22:59
    Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 10 okt 2013 om 22:42
    Kan je kikkererwten gewoon uit blik gebruiken , of moet je ze wellen en koken?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190