Donderdag 10 okt 2013

Fase 1 - Recept: Salade met kikkererwten!



Een lekker lunchrecept of bij het avondeten voor de eerste fase van het ontgiftings programma! Deze salade vult goed en zit boordevol groenten én gezonde vetten. Ook als je niet meedoet aan deze kuur dan is dit alsnog een heerlijke maaltijd. En, niet onbelangrijk, heel eenvoudig en snel.

En dan de stand tot nu toe: Ik voel me goed. Ik merk geen enorme veranderingen, want er is nog niet echt veel veranderd in mijn eetpatroon. Het enige wat ik nu laat staan is zuivel (Griekse yoghurt), vlees (wat ik al weinig at), chocolade (Mmm, daar heb ik best zin in!), en m'n roggebroodje. Verder kan ik weinig gebruiken, zoals ketjap, gembersiroop, en dat soort toevoegingen. De veranderingen zijn dus niet heel schokkend, en daarom heb ik ook (nog) nergens last van. Ik eet wel goed én gevarieerd, zorg voor voldoende gezonde vetten, noten, eiwitten (quinoa, vis, noten, peulvruchten e.d.). Op naar de sap dagen, kijken of ik dan nog steeds zo gezellig ben ;-)

Salade met kikkererwten en gegrilde courgette!

Ingrediënten:
200 gram gare kikkererwten, 1 avocado, kwart courgette, 100 gram cherrytomaatjes, 1 stengel bosui, gemengde kiemen, (keltisch) zout, peper en olijfolie extra vierge

Snijd de courgette in dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olie. Verhit de grillpan. Grill de courgetteplakjes om en om in de grillpan.
Was de kikkererwten en doe in een kom. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de bosui in ringetjes. Meng met de kikkererwten. Serveer de salade met parten avocado, plakjes gegrilde courgette, de gemengde kiemen en maak op smaak met zout, peper en olijfolie!

Tip:
Voor meer vulling kun je nog wat zaden of noten toevoegen. Of een gekookt eitje!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

Het winterseizoen is voor veel mensen het ideale seizoen voor stamppotten, goed gevulde...
lees verder
Mmm, de lente op je bord! Een lekker lunch-gerechtje voor als je iets meer tijd hebt!...
lees verder
In de supermarkt verkopen ze op de diepvriesafdeling allerlei vissoorten met kruidenkorsten. Om...
lees verder
Nu is het seizoen om lekkere (zoet)zure appels te plukken. Je kunt hiervoor naar de pluktuin, of...
lees verder
Dit recept maakte ik een paar maanden geleden al, maar vond het toen niet zo'n geschikt gerecht...
lees verder
Macaroni Carbonara volgens het grote-bekende-pakjes-en-zakjes-merk. Ik heb het hier en daar wel...
lees verder

4 opmerkingen
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 21 nov 2013 om 21:23
    Omdat we gevarieerd willen eten deze salade gemaakt. De salade ziet er wat kleuren betreft lekker uit. De smaak van de kikkererwten is even wennen, maar verder vonden we hem wel lekker.
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 22 nov 2013 om 11:24
      Goed om te horen! Kikkererwten zo eten is inderdaad even wennen ;-)
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 10 okt 2013 om 22:59
    Ja hoor, dat kan zeker! Succes!
  • Anonymous
    Anonymous donderdag 10 okt 2013 om 22:42
    Kan je kikkererwten gewoon uit blik gebruiken , of moet je ze wellen en koken?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190