27-03-2013

Ei-potjes!


Ik had al een tijd in m'n hoofd om voor Pasen lekkere ei-potjes te bloggen. En elk kookblad wat ik nu opensla daar staan ze in ;-)
Maar goed, dit is inmiddels een beproefd recept, en is door de keuring heen gekomen. Het was m'n idee om iets te doen met zalm/ei/asperges. En toen kwam ik dit recept tegen in de 'Boodschappen', en dat leek me heerlijk. In het recept dippen ze met getoast brood, ik vind groene asperges lekkerder én gezonder!

Ei-potjes met zalm en asperges!

Ingrediënten per potje:
Gerookte zalm, 1 theelepel creme fraiche, 1 ei, zout en peper, boter, groene asperges voor erbij

Bereiding:
Vet kleine ovenpotjes in met wat boter. Snijd de zalm in kleine snippers en strooi wat onderin het potje. Schep er 1 theelepel creme fraiche op en breek er een ei boven. Bestrooi het ei met peper en zout. Ze de ovenpotjes in een grote ovenschaal, schenk kokend water in de ovenschaal zodat de potjes in het water staan, en schuif in een voorverwarmde oven op 180 graden. De potjes zijn het lekkerst als het eiwit is gestold en de dooier nog zacht is. Dit is ongeveer na 15-20 minuten. Kook ondertussen de groene asperges gaar. Serveer de ei-potjes met de groene asperges om lekker mee te dippen!

Eet smakelijck!

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Thamar Van dijke
    Thamar Van dijke vrijdag 29 mrt 2013 om 11:21
    Groene asperges, waren niet vers te vinden, heb maar witte gekocht.
    Waren die van jouw wel vers?

    Groetjes thamar
    • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 29 mrt 2013 om 12:49
      Wat vreemd! Bij ons zijn ze wel goed verkrijgbaar. Witte asperges zijn nog niet in het seizoen en dan zijn ze vaak vrij smaakloos en erg draderig, maar misschien valt het mee!

      Succes ermee!

      Groetjes, Williene
  • Gerrinda
    Gerrinda woensdag 27 mrt 2013 om 13:28
    Het lijkt me een lekker recept, in hoeverre word die zalm goed gebakken? Want ik ben zwanger dus ik twijfel een beetje of ik dan dit recept wel mag eten omdat je geen gerookte zalm mag eten die gewoon rauw blijft.
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 mrt 2013 om 18:32
      Lijkt me inderdaad verstandig. Geen risico nemen ;-)

      Groetjes, Williene
    • Gerrinda
      Gerrinda donderdag 28 mrt 2013 om 14:05
      Dan print ik hem uit voor als de baby eruit is! Ga dan toch liever voor safe, dank je wel
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 mrt 2013 om 14:48
      Hij wordt goed gegaard, want ze gaan zo'n 15 tot 20 minuten in de oven. Maar het eigeel blijft wel zacht, dus dat is ook niet echt geschikt als je zwanger bent. Tenzij je het nog langer in de oven laat, maar dat lijkt me niet zo lekker. Je kunt evt. ook verse zalm gebruiken in stukjes, want dat wordt wel gaar!

      Groetjes, Williene
  • Arja van Garderen
    Arja van Garderen woensdag 27 mrt 2013 om 11:59
    Ik ga het vanavond meteen proberen :)
    Dankje wel!!
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 28 mrt 2013 om 18:31
      Wat leuk, en wat heb je een leuke blog! Heel mooi gedaan

      Groetjes, Williene
    • Arja van Garderen
      Arja van Garderen donderdag 28 mrt 2013 om 15:36
      Het was heeeeerlijk!
      Ben je benieuwd?
      http://arjavangarderen.blogspot.nl/2013/03/oeuf-en-cocotte-met-zalm.html

      Ik heb jou link er aan toegevoegd ;)
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 mrt 2013 om 14:47
      Leuk, succes ermee!
  • Elizabeth
    Elizabeth woensdag 27 mrt 2013 om 09:03
    Ben even niet bij je langs geweest.... wat is je blog mooi geworden. Helemaal geweldig. Gaan we weer van genieten. Ik geef deze blog door aan een vriendin.
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 27 mrt 2013 om 09:49
      Dankjewel Elizabeth! Leuk om te horen en bedankt voor het delen!
  • Bertine
    Bertine donderdag 09 apr 2015 om 19:18
    Hmmm, heerlijk! Wij hebben het vanavond met gebakken krieltjes gegeten.
    • Smakelijck vrijdag 10 apr 2015 om 10:54
      Dat lijkt me ook lekker zeg! Bedankt voor je tip ;-)
    • B
      B woensdag 15 apr 2020 om 19:42
      Dit recept is zuivelvrij, In het recept staat crème fresh, maar Ik dacht dat dit zuivel was?
      • Smakelijck donderdag 16 apr 2020 om 09:52
        Dat klopt. Je kunt dit weglaten of vervangen door wat haverroom.
Laat een bericht achter!
319