CD67A44F-27B5-4E4B-8ED0-FD444073CC71
Maandag 09 jul 2018

Dagschotel Paprika-Goulash #zonder pakjes en zakjes!

Vandaag weer een gemakkelijk recept #zonderpakjesenzakjes. Dit keer een dagschotel uit een zakje. Erg lekker en weer erg snel en gemakkelijk gemaakt. En helemaal clean zonder extra toevoegingen maar gewoon heel eenvoudig met pure en natuurlijke ingredienten. 

Fijne dag!

 

Dagschotel Paprika Goulashsaus met champignons en kip - Dagschotel zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 250 gram (kastanje)champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 of 3 rode en/of gele paprika's, 250 milliliter biologische slagroom (haverroom als het plantaardig moet zijn), eventueel verse peterselie

Voor de kruidenmix: 2 eetlepels paprikapoeder, flinke snuf cayennepeper (of meer naar smaak als je van pit houdt), zout en peper naar smaak, 1 eetlepel speltbloem

Bereiding:

Snijd de kip en de paprika's in reepjes, de champignons in plakjes en de ui en de knoflook fijn. Bak de kip in wat roomboter, ghee of kokosolie rondom aan en voeg de ui, knoflook, paprikareepjes en champignons toe. Roerbak dit even een paar minuten mee.

Strooi de bloem over het kip-groentemengsel en bak op laag vuur mee, schep regelmatig om. Voeg de room toe samen met de kruiden en maak het geheel op smaak met zout en peper. Laat de saus nog zo'n 5 minuutjes inkoken en doorgaren op laag vuur en roer regelmatig even om. Serveer de kip-goulash eventueel met wat vers gesnipperde peterselie. 

Eet de kip-goulash met zilvervliesrijst. 

Tips:

*Meer groente? Eet er dan bijvoorbeeld gekookte sperzieboontjes bij.

*Liever vegetarisch? Laat de kipfilet weg, maar voeg meer groente toe, bijv. zoete puntpaprika's of voorgekookte sperziebonen en eventueel wat extra paddestoelen of champignons, zodat dat saus wat voller is.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Na het uitgeven van mijn kookboek krijg ik verschillende vragen over het verschil tussen baksoda...
lees verder
De eerste spinazie ligt nu echt in de winkel, en wellicht kunnen een aantal het al uit eigen tuin...
lees verder
Vaak krijg ik de vraag wat je nu eet als je bijna geen brood meer eet. Ontbijt is vaak nog...
lees verder
Afgelopen week is de nieuwe kaart van start gegaan in Restaurant Smakelijck! Een nieuwe kaart vol...
lees verder
Deze heerlijke mangochutney komt uit het kookboek 'Sauzen' van chefkok Peter Auer. Ik ben...
lees verder
In een zoektocht naar lekkere maaltijden zonder pakjes en zakjes is het wel eens puzzelen om de...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190