FCD3C89A-3E2B-454F-A901-E154C400BEFF
Maandag 26 nov 2018

Dagje geen Vlees - Pompoenstoofpotje #zonder pakjes en zakjes!

In de reeks 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten op de website maak ik gerechten na volgens een pakje of zakje uit de supermarkt van de welbekende merken als Knorr - Honig - Maggi. Je vindt al veel recepten in de receptenindex onder het kopje 'zonder pakjes en zakjes'. Het nadeel van deze pakjes en zakjes maaltijden vind ik dat ze (bijna) allemaal vlees (of vis) bevatten. En nu heb ik niets tegen af en toe vlees of vis, maar zeker niet dagelijks. Dus ik was blij dat er ook eens een pakje tussen zat zónder vlees, namelijk de dagje-geen-vlees pakjes in 3 varianten.


In de reeks 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten op de website maak ik gerechten na volgens een pakje of zakje uit de supermarkt van de welbekende merken als Knorr - Honig - Maggi. Je vindt al veel recepten in de receptenindex onder het kopje 'zonder pakjes en zakjes'. Het nadeel van deze pakjes en zakjes maaltijden vind ik dat ze (bijna) allemaal vlees (of vis) bevatten. En nu heb ik niets tegen af en toe vlees of vis, maar zeker niet dagelijks. Dus ik was blij dat er ook eens een pakje tussen zat zónder vlees, namelijk de dagje-geen-vlees pakjes in 3 varianten. De eerste variant die ik uitprobeerde viel hier al zeer goed in de smaak, dus dat beloofd wat voor de andere twee die ik binnenkort hoop uit te proberen. Vandaag het Marokkaanse pompoenstoofpotje. Heerlijk herfstgerecht nu de pompoenen volop in het seizoen zijn. Zelf vind ik de flespompoen de lekkerste pompoen, en redelijk makkelijk te schillen. 

Dagje geen Vlees – Marokkaans Pompoen Stoofpotje

Ingrediënten voor 2-3 personen:

400 gram flespompoen, 1 pot of blik tomatenblokjes of gebruik verse tomaten (400 gram), 2 rode uien, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 pot zwarte bonen (225 gram), 75 gram rozijnen, volkoren speltcouscous

Mix: 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie, ½ theelepel kaneel, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kurkuma, ¾ theelepel cayennepeper, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes.

Fruit de ui in wat olie of boter samen met de knoflook. Voeg de pompoen en de paprika toe. Bak deze even aan en voeg dan de kruiden toe. Voeg de blokjes tomaat en de rozijnen toen en laat dit op laag vuur met het deksel op de pan gaar stoven tot de groenten gaar zijn. Als je verse tomaten gebruikt, voeg dan ook een scheutje water toe.

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg op het laatst de zwarte bonen toe aan de pompoenstoofpot en verwarm deze een paar minuten mee. Proef of de stoofpot voldoende op smaak is en voeg eventueel nog kruiden of zout en peper toe.

Eet Smakelijck!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Hierbij het voorgerecht van het 4-gangen diner wat in de GG staat. Chilivlokken (heel fijn...
lees verder
Een nieuwe trend op bakgebied, een cijfer- of lettertaart van koek met room en gedecoreerd met...
lees verder
Op zoek naar een lekker ontbijt, een lunchgerecht of een tussendoortje? Met deze pannenkoekjes...
lees verder
Ongeveer een half jaar geleden volgde ik een workshop bij Marry Foelkel. Marry schrijft...
lees verder
Met de feestdagen komt deze heerlijke huzarensalade zeer zeker van pas! Hij is niet moeilijk om...
lees verder
Deze winterse knolselderij-champignonsoep staat al ruim een jaar op deze site, maar wordt nog...
lees verder

5 opmerkingen
  • Alice
    Alice donderdag 29 nov 2018 om 22:49
    Vandaag het pompoenstoofpotje gemaakt! Erg lekker!
  • Alice
    Alice donderdag 29 nov 2018 om 22:49
    Vandaag het pompoenstoofpotje gemaakt! Erg lekker!
    • Smakelijck vrijdag 30 nov 2018 om 09:07
      Leuk! Fijn om te lezen!
  • Linda
    Linda vrijdag 14 dec 2018 om 13:04
    Hoi, ziet er heerlijk uit zeg! Waar ik tegenaan loop is dat er als smaakmaker vaak tomaat of tomatenblokjes gebruikt wordt. Mijn zoon staat even op een strikt dieet van o.a. geen nachtschade. Heb je eventueel een tip hoe ik dit stoofpotje toch lekker kan maken?
    • Smakelijck maandag 17 dec 2018 om 10:03
      Ai, dat is een lastige :-) Tomaat laat zich lastig vervangen, qua smaak en structuur. Wil je het echt een saus laten worden zul je een andere groente moeten pureren, bijv. wortel, zoete aardappel of aubergine. Je kunt dit echter ook in blokjes snijden en er meer een groenteschotel van maken. Je kunt het dan aanmaken met een beetje bouillon. Overigens is de paprika ook een nachtschade, maar dat wist je waarschijnlijk al. Hopelijk lukt het en kunnen jullie er smakelijck van eten :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190