11-03-2019

Dagje geen Vlees - Mexicaans groentepannetje #zonder pakjes en zakjes!

Deze week is het de Nationale week zonder vlees. Nu is vegetarisch eten voor veel mensen een stap te ver, maar bewust met vlees en vis omgaan is in deze tijd geen verkeerde zaak. Sowieso is veel vlees zo bewerkt dat het schadelijk is voor onze gezondheid (WHO). Zelf eten wij de helft van de week vegetarisch en de andere helft vlees of vis. Het vlees wat ik koop is biologisch en afkomstig van een duurzame boerderij uit Nederland. De dieren hebben een goed leven gehad en konden vrij rondlopen op een kleinschalige boerderij. Maar deze week, gaan we voor vegetarisch en doen we mee met de week zonder vlees. En we zijn niet de enige, want er doen al zeker ruim 50.000 mensen mee. En daarmee besparen we (alleen deze week al!) 6,5 miljoen liter water. Toch leuk om te weten :-) 

Het gerecht van deze week is het laatste gerecht van de Dagje-geen-vlees maaltijden van Maggi. Voorgaande keren post ik al de andere twee gerechten namelijk de Indiase linzencurry en het pompoenstoofpotje. Dus mocht je geen inspiratie hebben voor een maaltijd zonder vlees, bekijk dan deze recepten eens. Bovendien vind je bij bijna alle 'zonder pakjes en zakjes' gerechten tips om het gerecht vegetarisch te maken. Dat maakt het helemaal makkelijk om vlees te laten staan. 

Dagje geen Vlees – Mexicaans groentepannetje - zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

2 rode uien, 1 teen knoflook, 1 rode en 1 gele paprika, 1 pot kidneybonen, 400 gram tomatenblokjes (uit pot of blik),  2 eieren, 1 avocado, eventueel crème fraîche, eventueel een rode peper

Kruidenmix: 2 theelepels tomatenpuree, 1 theelepel komijnpoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 0,5 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel kurkuma, snuf cayennepeper, Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika’s in blokjes. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af in een zeef. Snijd de peper in ringetjes.

Smelt wat boter of olie in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak deze even een paar minuten mee. Als je de peper gebruikt, voeg deze dan ook toe, tegelijk met de paprika’s. Voeg de kruidenmix toe aan de groenten en bak deze 1 minuut mee (eventueel met een scheutje water). Voeg de tomatenblokjes toe en meng tot je een lekkere saus krijgt. Voeg de bonen toe en meng deze goed door de saus. Laat het gerecht een paar minuten stoven en breek dan 2 eitjes op de saus. Zet het vuur laag een laat de eieren in ongeveer 8-10 minuten stollen in de saus.

Serveer het groentepannetje met plakjes avocado, crème fraîche en zilvervliesrijst. Je kunt het ook serveren met nacho chips die je bestrooid met wat fijngesneden bosui en geraspte kaas en dan even in de oven laat warm worden. Héérlijk!

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

P.S. Wil je de winactie van deze maand niet missen? Houd de website dan deze week goed in gaten! 

Deel via social media

 
Print recept

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst.

Laat een bericht achter!
279