P1010116
Vrijdag 28 nov 2014

Dadelfudge bonbons!

Een tijdje geleden kreeg ik dadels opgestuurd van Yogi & Yousef dadels.

De meeste mensen kennen inmiddels wel de overheerlijke Medjool dadels, nou, deze dadels zijn een beetje vergelijkbaar maar dan zachter met een wat meer caramel-achtige smaak.


Een tijdje geleden kreeg ik dadels opgestuurd van Yogi & Yousef dadels.

De meeste mensen kennen inmiddels wel de overheerlijke Medjool dadels, nou, deze dadels zijn een beetje vergelijkbaar maar dan zachter met een wat meer caramel-achtige smaak.

Deze dadels komen uit Saoudi-Arabië en worden door lokale boeren geoogst en verzonden naar Nederland. De dadels worden op eerlijke wijze geteeld en geoogst en zijn 100% natuurlijk.

Toen mij gevraagd werd om met deze dadels een recept te bedenken dacht ik gelijk aan dadelfudge. Mmm, lekker zacht, romig én natuurlijk zoet! Hieronder vind je het recept.

Als je het leuk vind om Yogi & Yousef te volgen dan kun je hen vinden op facebook: https://www.facebook.com/YogiYousef?ref=profile en natuurlijk op hun site: https://yogiyousef.luondo.nl/nl

Dadelfudge bonbons

Ingrediënten voor ongeveer 10 bonbons:

9 Yogi & Yousef dadels, 1 theelepel kokosolie, 50 gram extra pure chocolade, eventueel wat keltisch zeezout

Bereiding:

Week de dadels 10-15 minuten in warm water. Laat de kokosolie ook iets zacht worden. Giet de dadels af en doe samen met de kokosolie in een keukenmachine. Maal helemaal fijn tot een fudge. Laat de fudge iets opstijven in de koelkast.

Maak kleine quenelles met behulp van 2 theelepeltjes van de dadelfudge tot je ongeveer 10 bonbons hebt. Zet de quenelles even in de vriezer. Smelt de chocolade en bedek de fudge met een laagje chocolade. Bestrooi de chocolaadjes met een snufje Keltisch zeezout.

Bewaar deze heerlijke bonbons in de vriezer of koelkast. Deze fudge bevriest niet, dus in de vriezer blijven ze gewoon zacht, maar worden wel koud ;-)

Tip: Ik had 9 dadels, maar met meerdere dadels kun je natuurlijk ook meer fudge maken en draait de massa ook gladder in de keukenmachine. Je kunt deze fudge dan ook gebruiken als topping op je cake of taart! Mmmjam!

 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Het weer wordt kouder en de eerste nachtvorst is in aantocht! Lekker weer om binnen te...
lees verder
En dit is het laatste recept in de 'Chicken Tonight'-serie! Ik had deze tot het laatst bewaard,...
lees verder
Een tijdje geleden kon er gekozen worden voor het meest misleidende product op de site van...
lees verder
  Als je een courgette-plant in de tuin hebt staan, dan heb je meestal een overschot...
lees verder
Voor het weekend bak ik vaak iets lekkers. Zelf ben ik niet zo'n fan van boterkoek, maar m'n man...
lees verder
Al jaren wilde ik deze soep eens maken. Nu kwam ik hem tegen van een bekend Oosters...
lees verder

8 opmerkingen
 • Evelien
  Evelien vrijdag 28 nov 2014 om 13:13
  Dat klinkt heerlijk! Ik ga ze binnenkort ook maken! :-)
  • Smakelijck vrijdag 28 nov 2014 om 13:15
   Leuk, succes met het recept!
 • Jannie
  Jannie vrijdag 28 nov 2014 om 17:58
  Hallo Heerlijk! Domme vraag? De pitten in de dadels halen we er uit?
  • Smakelijck vrijdag 28 nov 2014 om 19:00
   Jazeker ;-) Deze dadels waren ontpit, dus daarom staat het niet in het recept. Succes!
 • M.C.
  M.C. donderdag 04 dec 2014 om 11:39
  Ik heb de dadels besteld, super!! En ze zijn heerlijk! Zulke dadels kun je bij ons in de omgeving niet kopen. Net de bonbons gemaakt, echt heel lekker! Ik ga ze zeker nog eens maken. Wel een karwei om de chocolade er netjes omheen te krijgen zonder dat alles direct al hard wordt......heb je misschien nog een tip?
  • Smakelijck donderdag 04 dec 2014 om 12:02
   Leuk zeg, bedankt voor je reactie! Ik had de dadels op bakpapier liggen en dan kwastte ik er vervolgense de chocolade overheen. De onderkant had ik geen chocolade. Succes!
 • M.C.
  M.C. donderdag 04 dec 2014 om 14:06
  Ik wil ze aan iemand cadeau doen, als ze dat halen tenminste....;) En dan is het handig als ze helemaal bedekt zijn. Je zou ze ook nog in bonbon vormpjes kunnen doen....maar ja het truffelmodel is wel erg leuk. Ik heb nu andere dadels omdat ik er wat bij wil maken, maar deze zijn heel zacht, hoe zou ik het iets steviger kunnen maken? Meer kokosolie? Bedankt vast!!
  • Smakelijck donderdag 04 dec 2014 om 19:12
   Dan zou ik 't inderdaad in vormpjes doen. Als je de dadels er gewoon bij draait, maakt het dan wat uit dat ze zachter zijn, lijkt me niet toch? Hopelijk gaat 't goed! Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190