Donderdag 11 jul 2013

Couscoussalade met gegrilde aubergine!



Het volgende recept kwam ik tegen uit de makkelijke keuken van 24kitchen. Het stond in het blaadje van de Jumbo. Het leek me erg lekker én makkelijk, en dat was het ook. Echt een ideaal mooi weer recept! Aubergines zijn nu goed verkrijgbaar en erg lekker! Wij hadden het net op toen ik erachter kwam dat de feta nog in de koelkast lag... Dus ook zonder feta is het erg lekker, maar als je van feta houdt, dan zou ik het zeker niet vergeten ;-)

Couscous wordt geschaard onder 'witmeel' producten. Ik had het nog in mijn kast staan en wilde het graag opmaken. Wil je liever geen couscous gebruiken dan kun je dit ook prima vervangen door quinoa.

Couscoussalade met gegrilde aubergine!

Ingrediënten:
250 gram couscous (of quinoa), klontje roomboter, 1 rode paprika, 3 stengels bosui, 200 gram kikkererwten, paar takjes munt, handje rozijnen, 2 aubergines, knoflookpoeder, chilivlokken, olijfolie, evt. feta kaas

Bereiding:
Maak de couscous of quinoa klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Roer door met een klontje boter of extra vierge olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes. Meng met de couscous, samen met de afgespoelde kikkererwten en de in stukjes gescheurde munt. Meng de rozijnen ook door de salade en zet weg. Serveer de salade evt. met wat verbrokkelde feta kaas.

Snijd de aubergines in dunne plakken en besprenkel met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder en wat chilivlokken (pas op: pittig!). Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de plakken aubergine aan beide kanten.

Serveer de couscoussalade met de aubergine en evt. met plakjes biefstuk.

Eet smakelijck!

Deze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, en elke keer schoof ik het voor me...
lees verder
Een echte trend van dit moment zijn freakshakes. Deze enorme calorie-bommen zijn over het...
lees verder
Vandaag een lekker recept voor zalmburgers. Ze zijn zo gemaakt, en erg lekker! Eventueel kun je...
lees verder
Smakelijck Winter is de deur uit en al bij velen op de mat gevallen, tijd om weer over te gaan...
lees verder
Let op: Dit is een recept met geraffineerde suikers. Toen ik dit recept plaatste op Smakelijck...
lees verder
Volgend weekend is het Pasen! Daarom deze week een aantal heerlijke paasgerechten op Smakelijck!...
lees verder

2 opmerkingen
  • Leonie
    Leonie dinsdag 11 mrt 2014 om 18:24
    Ik at liever ook geen cous cous (ivm witmeel), maar toevallig zag ik laatst (in de biowinkel;) volkoren cous cous staan :).
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 11 mrt 2014 om 20:44
      Klopt, ik eet het ook al tijden niet meer. Tegenwoordig vervang ik het door quinoa! Maar volkorencouscous klinkt ook goed! Bedankt voor je tip!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190