28-08-2014

Courgette-pannenkoekjes!

 

Als je een courgette-plant in de tuin hebt staan, dan heb je meestal een overschot van heerlijke courgettes. Rond deze tijd eten we overal wel wat courgette bij, om er vanaf te komen. Maar met dit recept is dat zeker geen straf! Het is zo gemaakt, en ideaal als lunchgerechtje. Dan zijn deze pannenkoekjes namelijk héérlijk! Ze vullen goed, en ongemerkt heb je zó weer wat groenten binnen.

 

Courgette-pannenkoekjes

Ingredienten voor 8-10 pannenkoekjes:

Stuk van300-400 gram courgette, 2 eieren, 1 teen knoflook, 1 eetlepel boekweitmeel (of een andere meelsoort), 1 theelepel kerriepoeder of kurkuma, zout en peper.

Bereiding:

Rasp de courgette. Meng met de eieren, meel, kruiden en een snuf zout en peper. Knijp een teentje knoflook uit boven het mengsel en meng goed door elkaar.

Smelt wat roomboter of kokosolie in een pan. Schep 3 kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in een paar minuten per kant bruin en gaar. 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

20 Reacties

  • Petra
    Petra donderdag 28 aug 2014 om 12:50
    En ze zijn lekker!!! Heerlijk! :-D
    • Smakelijck donderdag 28 aug 2014 om 14:51
      Leuk, Petra!
  • Isabel
    Isabel woensdag 03 sep 2014 om 10:26
    Makkelijk en heerlijk. We hebben met zijn 5-en zitten smullen!
    • Smakelijck woensdag 03 sep 2014 om 18:15
      Leuk, Isabel!
  • esther
    esther woensdag 03 sep 2014 om 14:32
    Rasp je de courgette met schil en al???Ik wil ze vanavond gaan maken, ze lijken me heel lekker.
    • Smakelijck woensdag 03 sep 2014 om 18:14
      Ja hoor, ik laat bij courgettes altijd de schil erom! Eet smkelijck!
  • Carolien
    Carolien donderdag 04 sep 2014 om 10:34
    Ik heb ze pas ook gemaakt, heerlijk!
  • Corina
    Corina vrijdag 05 sep 2014 om 16:05
    Wat zijn die lekker zeg!!!!!
    • Smakelijck vrijdag 05 sep 2014 om 20:47
      Ja hé! Leuk dat je ze gemaakt hebt!
  • Chantal
    Chantal maandag 12 jan 2015 om 16:23
    Kunnen de eieren ook worden vervangen door het een of ander? Ze zien er namelijk erg lekker uit maar we gebruiken geen ei, dus dan word het lastig :-)
    • Smakelijck maandag 12 jan 2015 om 18:41
      Pfoe, dat wordt wel lastig denk ik. Ei is hierin wel de samenbindende factor ;-) Ik weet niet wat je normaal gebruikt als vervanging van ei, wellicht dat dat iets is?
  • Celestine
    Celestine dinsdag 10 feb 2015 om 09:44
    In plaats van ei kun je een volle eetlepel lijnzaad fijnmalen en toevoegen en dan even laten staan. Eventueel nog wat extra water toevoegen (1-2 eetl), maar courgette is vrij nat dus het kan zijn dat het lijnzaad het vocht uit de courgette onttrekt. Gewoon even proberen dus.
  • Hennie
    Hennie donderdag 22 sep 2016 om 12:12
    Wat eet je verder bij deze pannenkoekjesof wat doe je er eventueel op. Ze lijken me lekker.
    • Smakelijck donderdag 22 sep 2016 om 14:17
      Als ontbijt eet ik ze zo, zonder iets erbij. Bij het avondeten is het een lekker bijgerecht.
  • Mathilde
    Mathilde dinsdag 07 nov 2017 om 13:04
    Kurkuma óf kerrie. Das wel verschillend, voornamelijk voor de kleur of zijn beiden voor de smaak juist toegevoegd? (intolerantie hier voor kerrie)
    • Smakelijck dinsdag 07 nov 2017 om 13:29
      Dat klopt :-) Maar voor degene die niet van kerrie houden of juist andersom is het een alternatief. Ik maak ze zelf graag met kurkuma, maar dat geldt niet voor iedereen. Het is voornamelijk voor de smaak toegevoegd, je zou ook prima andere kruiden kunnen gebruiken.
  • Dineke Verboom-Krijgsman
    Dineke Verboom-Krijgsman donderdag 05 jul 2018 om 09:10
    Eet je dit in je eentje op?
    • Smakelijck donderdag 05 jul 2018 om 09:34
      Yep :-)
    • Sule
      Sule dinsdag 05 apr 2022 om 18:59
      Ik vind ze heerlijk met yoghurt :)
      • Smakelijck woensdag 06 apr 2022 om 12:00
        Lekker!
Laat een bericht achter!
267