14-03-2016

Chrunchy Chocolade Granola!

Yoghurt of kwark is hier 's ochtends favoriet. Het is een snel en makkelijk ontbijt namelijk. Dus afwisselen met soorten granola's die je gemakkelijk zelf maakt, is dan wel zo gevarieerd en dan verveelt het ook niet zo snel. Deze keer het recept van een chocolade granola! Ook heerlijk als tussendoortje ;-) 

Van granola kun je in één keer een grote hoeveelheid maken en dit bewaren in glazen potten of flessen. Je kunt het nog verder naar wens garneren met vers fruit. Ik kan me zo voorstellen dat deze granola van de zomer héérlijk is met verse frambozen en bosbessen... 

Chrunchy Chocolade Granola

Ingrediënten:  

100 gram (glutenvrije) havermout, 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder, 2 eetlepels biologische honing, 40 gram hazelnoten, 30 gram pecannoten, 20 gram cranberry's, 20 gram cacaonibs, 15 gram gepofte rijst (Smaakt), 30 gram pure chocolade (Vivani 92%)

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schep de havermout om met het cacaopoeder en honing. Spreid uit op een vel bakpapier op een bakplaat en schuif in de oven voor zo'n 20 minuten. Schep regelmatig om. Hak de noten en de pure chocolade fijn. Meng de rest van de ingredienten met elkaar. Laat de choco-havermout afkoelen als deze uit de oven komt en voeg het daarna toe aan de andere ingredienten. Bewaar de granola in een afgesloten fles of glazen pot.

Granola is erg lekker in de kwark, Griekse yoghurt of bijvoorbeeld over je havermoutpap!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

16 Reacties

  • Annemieke
    Annemieke maandag 14 mrt 2016 om 19:31
    Nadeel bij verhitten van honing is dat het bij verhitten alle positieve gezondheidsvoordelen wel mist. Het werkt dan net zo als gewone suiker. Misschien is de vloeibare steviastroop van bijv Sukrin dan een beter alternatief?
    • Smakelijck maandag 14 mrt 2016 om 21:19
      Het klopt dat de bijzondere voordelen verdwijnen, zoals bij verhitting vaker het geval is. Dat het echter hetzelfde effect heeft als gewone suiker is niet het geval. Als je goede honing hebt, zoals imkerhoning of biologische honing dan blijft de bloedsuikerspiegel laag, en gaat het niet pieken zoals bij gewone kristalsuiker wél het geval is. Ik ben zelf fel tegen kunstmatige zoetstoffen, deze zitten veelal in de Sukrin varianten. Zoetstoffen zijn zeer misleidend voor ons lichaam en kunnen veel schade toebrengen. Ik zal hier eens een blog over schrijven.
  • Angel
    Angel donderdag 17 mrt 2016 om 14:20
    Hoi Williene. Ik heb dit recept zojuist gemaakt en dit is echt lekker! Ik maak altijd de granola uit je eerste boek. Die is hier favoriet. Maar omdat we dol zijn op chocola wilde ik deze maken. Hij smaakt dus goed. En had zelf geen gepofte rijst. Dus heb ik er geraspte kokos bij gedaan. Dat combineert ook goed met chocolade. Dus weer bedankt voor dit Smackelijke recept ;)
    • Smakelijck vrijdag 18 mrt 2016 om 10:00
      Leuk! Ik zag de gepofte rijst toevallig in de supermarkt liggen van Smaakt, dus ik wilde daar graag iets mee doen, vandaag ;-) Maar vervangen kan natuurlijk ook. Fijn dat het lekker is!
  • Melinda
    Melinda maandag 28 mrt 2016 om 12:31
    Hoi Williene Heb diverse winkels gehad nu op zoek naar de gepofte rijst van Smaakt, maar heb het nergens kunnen vinden helaas. Heb jij het soms via een webwinkel? Groetjes, Melinda
    • Smakelijck maandag 28 mrt 2016 om 17:12
      Nee, ik heb het bij de Plus (supermarkt) gekocht. Je kunt ook gepofte spelt gebruiken, ook van Smaakt ;-)
      • Melinda
        Melinda zaterdag 21 mei 2016 om 13:19
        Heb net deze granola gemaakt. Heb de hazelnoten meegeroosterd en heb gepofte quinoa gebruikt. Moest gelijk even proeven bij de lunch...heerlijk merk blauwe bessen in een bakje Griekse yoghurt!
    • Arianne
      Arianne vrijdag 08 apr 2016 om 10:08
      Bij www.pit-pit.com heb ik het besteld.
  • anoniem
    anoniem woensdag 01 jun 2016 om 13:34
    Ha Williene, Sinds kort maak ik de kokosgranola uit één van je boeken. En ik vind het heerlijk!! Ik denk erover om 2x de hoeveelheid tegelijk te maken, maar... weet jij hoe lang je het goed kunt bewaren? Bedankt voor je heerlijke recepten! Door steeds je websites te bezoeken blijf ik gericht op het gezond eten en grijp ik niet zo snel terug naar de kant-en-klaar-spullen van de supermarkt! Groetjes,
    • Smakelijck donderdag 02 jun 2016 om 13:31
      Fijn! Je kunt het gerust langere tijd bewaren in een glazen pot of goed afgesloten trommel. Ik bewaar het zelf ook gerust 1-2 maanden. Succes met alles!
  • Annelies
    Annelies dinsdag 24 jan 2017 om 16:04
    Heb per ongeluk op markt gemengde granen gekocht ipv havervlokken. Wat kan ik hier mee doen ook granola of meusli maken?
    • Smakelijck woensdag 25 jan 2017 om 10:06
      Ja hoor, dat kan!
  • Bertine
    Bertine dinsdag 19 mrt 2019 om 09:07
    Bij mij verbrandt de havermout in de oven. Wat kan er mis zijn?
    • Smakelijck dinsdag 19 mrt 2019 om 16:23
      Regelmatig even omscheppen en de oventemperatuur flink lager zetten. Succes!
  • Bertine
    Bertine dinsdag 19 mrt 2019 om 17:14
    Dankjewel! Ik ga het uitproberen.
    • Marieke
      Marieke woensdag 08 jun 2022 om 17:11
      Ik heb het gemaakt, maar de het was bijna verbrand na 15 minuten. Zou 180 graden boven- en onderwarmte te hoog zijn?
Laat een bericht achter!
258