IMG_1929
Vrijdag 24 mei 2019

Chocoladetaart met frambozenmousse!


Afgelopen maandag was mijn dochter jarig. Mijn kinderen mogen met een verjaardag altijd zelf hun taart uitkiezen en Marthe is dol op chocolade én op frambozen dus wilde ze heel graag een taart met deze combinatie. Dus mocht ik weer aan de slag :-) En de taart viel zó in de smaak dat ik hem voor mijn eigen verjaardag ook maar ga maken, deze week!

De taart is zeker niet moeilijk te maken, en als je eenmaal bezig bent is het ook best snel gedaan. En met resultaat, want Marthe was apetrots op haar chocoladeframbozentaart!

Chocoladetaart met frambozenmousse

Ingredienten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:

Voor één chocoladebiscuit: 3 eieren, 30 gram kokosbloesemsuiker, 35 gram speltbloem, 2 eetlepels cacaopoeder (bijv. Blooker), 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Voor de frambozenmousse: 250 gram mascarpone, 250 milliliter biologische slagroom, 2-3 eetlepels honing van de imker, 100 gram diepvriesframbozen 0,5 theelepel gelatinepoeder

Verder nodig: 3 eetlepels frambozenjam (Fior di Frutta of zelfgemaakt), 3 doosjes verse frambozen, pure chocolade (Vivani 92%)

Bereiding:

Begin met het bakken van de biscuits. Dit kan een dag van tevoren.

Mix hiervoor de eieren met de kokosbloesem zeer licht en luchtig. Dit duurt met een elektrische mixer minimaal 10 minuten. Dit is heel belangrijk, anders krijg je een veel lagere, compacte biscuit. Voeg de droge ingrediënten toe, meng goed door en giet het beslag in een, met bakpapier beklede vorm van 20 centimeter. Schuif in de oven en bak af in ongeveer 10 minuten op 180 graden. Afhankelijk hoe hoog je je taart wilt, bak je 2 of 3 biscuits, afzonderlijk van elkaar. Laat de biscuits goed afkoelen voor gebruik.

Klop voor de mousse de mascarpone luchtig met de honing. Giet de slagroom er voorzichtig bij en klop door tot een stijve room. Verwarm de diepvriesframbozen en prak ze fijn met een vork. Klop de gelatinepoeder door de frambozen en haal de pan van het vuur. Laat de frambozen flink afkoelen, maar blijf kloppen. Giet de frambozen bij de room en mix tot je een roze mousse hebt. Zet de mousse in de koeling.

Nu kun je de taart gaan opbouwen. Leg 1 plak chocoladebiscuit op een bord. Bestrijk de biscuit met de jam. Verdeel een 1/3 van de mousse over de jam en leg er een volgende plak biscuit op. Druk wat aan. Verdeel opnieuw 1/3 van de mousse over de biscuit. Bestrooi de mousse met een handje verse frambozen. Druk de laatste biscuit op de taart en duw wat aan. Strijk de taart geheel af met de rest van de mousse.

Verdeel de overige verse frambozen over de bovenkant van de taart en decoreer met wat pure chocoladekrullen.

Tip: Deze taart is ook héérlijk met kersen! Gebruik dan kersenjam, en laat de room gewoon naturel zonder vruchten en zonder gelatine. Decoreer de taart met verse kersen en met pure chocolade. Evt. een beetje Kirsch op de bodem van je taart sprenkelen en je hebt een heerlijke Schwarzwalder Kirsch Taart.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Heerlijke kruidnoten waar je kinderen gerust van kunnen snoepen. De winkels liggen er al...
lees verder
  Argentijnse Beef Chimichurri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes Ingrediënten...
lees verder
Groenten zijn een zeer belangrijke bron van vitaminen, vezels en voedingsstoffen. We eten er...
lees verder
Vorige week was er een duidelijke en heldere uitzending over Natuurlijke aroma's. Wat zijn dit nu...
lees verder
Even nog een snel en makkelijk smoothie recept voor de liefhebber! Deze smoothie is lekker...
lees verder
  Ja hoor, ik heb heerlijke brownies gebakken, zonder witmeel en geraffineerde suiker*!...
lees verder

7 opmerkingen
  • Margje
    Margje maandag 17 jun 2019 om 15:32
    Beauty(s) ;-) Voor onze oudste de taart gemaakt met kersen! Ook een aanrader idd! Wat is chcoladebiscuit lekker zeg..
    • Smakelijck maandag 17 jun 2019 om 16:33
      Wat leuk, Margje! Inderdaad, de biscuit is heerlijk hé :-) Vind het ook één van de lekkerste taarten.
  • Marjoke
    Marjoke dinsdag 16 jul 2019 om 12:57
    Heb net de taart gemaakt met frambozen, het ziet er geweldig uit! Heb de mousse van kokosroom gemaakt en sojaslagroom. De kokoscreme heb ik gemaakt door 1 pakje kokoscreme van santen te gebruiken met een beetje water. Heb hem nog niet geproefd, maar hij zal vast in de smaak vallen! Hopelijk overheerst de kokos niet. Wel een prachtige taart! :)
    • Smakelijck dinsdag 16 jul 2019 om 13:20
      Wat leuk! Fijn dat het is gelukt! Geniet ervan.
  • anoniem
    anoniem zaterdag 20 jul 2019 om 16:15
    Bedankt voor al je recepten Williene! Ik doe er veel ideeën op! Stort jij de biscuitbodems op een rooster (uit de springvorm) om af te koelen of laat jij ze in de springvorm afkoelen? Ik haal ze uit de springvorm, las ik ergens als tip om inzakken te voorkomen, maar alsnog zakt het flink in bij mij. Toen ik ze uit een pakje bakte gebeurde het nooit. Heb een gewone handmixer, maar op de hoogste stand wordt het echt wel meer dan 3 keer zoveel en ook in mijn combi-magnetron gaat het goed. Wat zou ik nog kunnen doen?
    • anoniem
      anoniem zaterdag 20 jul 2019 om 16:46
      Ik heb trouwens wel de kokosbloesemsuiker vervangen door honing, dat idee las ik in een ander recept voor biscuitbodems op jouw website. Vond het geen lekkere smaak krijgen door de kokosbloesemsuiker. Hoop dat dit verschil niet uitmaakt voor het inzakken...
    • Smakelijck maandag 22 jul 2019 om 17:15
      Dat is fijn om te lezen :-) Ik laat ze een minuutje staan en stort ze dan op bakpapier. Ze zakken altijd wel iets in, dat is redelijk normaal. Zeker met alternatieve suikers. In een gewone biscuit gaat enorm veel suiker, dus zal het inzakken ook een stuk minder zijn.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190