P1010193
Vrijdag 19 dec 2014

Chocoladesticks!

De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige dag als vandaag? In speciale koffie en thee winkeltjes zie ik vaak van die leuke chocoladesticks. Je neemt een kom warme melk (amandelmelk, havermelk, rijstmelk, kokosmelk, gewone (rauwe) melk het kan allemaal), je doet er een chocoladestick in en door een beetje te roeren heb je zo een lekkere beker warme chocolademelk. Vooral voor kinderen is dat een geweldig leuke bezigheid. Die sticks kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken, dus bij deze het 'recept'. 


De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige dag als vandaag? In speciale koffie en thee winkeltjes zie ik vaak van die leuke chocoladesticks. Je neemt een kom warme melk (amandelmelk, havermelk, rijstmelk, kokosmelk, gewone (rauwe) melk het kan allemaal), je doet er een chocoladestick in en door een beetje te roeren heb je zo een lekkere beker warme chocolademelk. Vooral voor kinderen is dat een geweldig leuke bezigheid. Die sticks kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken, dus bij deze het 'recept'. 

Chocoladesticks

Ingredienten voor 6 stuks (een beetje afhankelijk hoe vol je ze giet en hoe groot je vormpjes zijn): 

150-180 gram Pure chocolade van min. 72% cacao en suikervrij, o.a. van Vivani, Raw of op www.gezondechocolakopen.nl

Wat heb je nodig: Een ijsblokjeshouder of kleine vierkante vormpjes, bekertjes, mini-cupcakevormpjes o.i.d. Ijslollystokjes of bijvoorbeeld cake-lollystokjes

Bereiding: 

Smelt de chocolade au bain marie. Schenk de chocolade voorzichtig in de vormpjes en laat even iets afkoelen en opstijven. Prik de stokjes in de chocolade en laat verder afkoelen. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Je kunt de chocoladesticks nu voorzichtig uit de vormpjes halen en bewaren in een trommel of pot. Let wel op dat ze koel liggen, anders gaan ze smelten. 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Met de feestdagen komt deze heerlijke huzarensalade zeer zeker van pas! Hij is niet moeilijk om...
lees verder
Speciaal voor de komende feestmaand is het boek Smakelijck Winter in de boekhandel en op de site...
lees verder
Deze week is het de Nationale Week Zonder Vlees. Tientallen supermarkten, producenten,...
lees verder
  In het tijdschrift 'De tuin op tafel' (Leuk tijdschrift als je houdt van...
lees verder
  Het derde gerechtje in het Sushi-menu is een avocadocreme op nori met...
lees verder
In speculaaskruiden zit vaak een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel,...
lees verder

2 opmerkingen
  • Marieke
    Marieke vrijdag 19 dec 2014 om 20:25
    Wat een leuk idee zeg! Heel simpel ook om te maken! Ook een idee voor een cadeautje, met bijv. een leuke mok erbij!
    • Smakelijck vrijdag 19 dec 2014 om 21:41
      Inderdaad! Ook een leuk idee ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190