P1010193
Vrijdag 19 dec 2014

Chocoladesticks!

De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige dag als vandaag? In speciale koffie en thee winkeltjes zie ik vaak van die leuke chocoladesticks. Je neemt een kom warme melk (amandelmelk, havermelk, rijstmelk, kokosmelk, gewone (rauwe) melk het kan allemaal), je doet er een chocoladestick in en door een beetje te roeren heb je zo een lekkere beker warme chocolademelk. Vooral voor kinderen is dat een geweldig leuke bezigheid. Die sticks kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken, dus bij deze het 'recept'. 


De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige dag als vandaag? In speciale koffie en thee winkeltjes zie ik vaak van die leuke chocoladesticks. Je neemt een kom warme melk (amandelmelk, havermelk, rijstmelk, kokosmelk, gewone (rauwe) melk het kan allemaal), je doet er een chocoladestick in en door een beetje te roeren heb je zo een lekkere beker warme chocolademelk. Vooral voor kinderen is dat een geweldig leuke bezigheid. Die sticks kun je natuurlijk ook heel goed zelf maken, dus bij deze het 'recept'. 

Chocoladesticks

Ingredienten voor 6 stuks (een beetje afhankelijk hoe vol je ze giet en hoe groot je vormpjes zijn): 

150-180 gram Pure chocolade van min. 72% cacao en suikervrij, o.a. van Vivani, Raw of op www.gezondechocolakopen.nl

Wat heb je nodig: Een ijsblokjeshouder of kleine vierkante vormpjes, bekertjes, mini-cupcakevormpjes o.i.d. Ijslollystokjes of bijvoorbeeld cake-lollystokjes

Bereiding: 

Smelt de chocolade au bain marie. Schenk de chocolade voorzichtig in de vormpjes en laat even iets afkoelen en opstijven. Prik de stokjes in de chocolade en laat verder afkoelen. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Je kunt de chocoladesticks nu voorzichtig uit de vormpjes halen en bewaren in een trommel of pot. Let wel op dat ze koel liggen, anders gaan ze smelten. 

Fijne dag!

Liefs, Williene

Een handige basisvoorraad is onmisbaar bij gezond en vers koken. Door de meest essentiële...
lees verder
Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker...
lees verder
Corinne Gouget, de schrijfster van het boekje 'Wat zit er in uw eten?' is afgelopen zomer...
lees verder
Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant...
lees verder
Ijsjes zonder suiker en zonder toevoegingen vinden in de supermarkt is helaas behoorlijk...
lees verder
Een stol kan bijna niet ontbreken rond de Kerstdagen. Daarom een recept voor een heerlijk zachte,...
lees verder

2 opmerkingen
  • Marieke
    Marieke vrijdag 19 dec 2014 om 20:25
    Wat een leuk idee zeg! Heel simpel ook om te maken! Ook een idee voor een cadeautje, met bijv. een leuke mok erbij!
    • Smakelijck vrijdag 19 dec 2014 om 21:41
      Inderdaad! Ook een leuk idee ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190