Donderdag 19 dec 2013

Chocolademousse!


Chocolademousse vind ik zelf een bijzonder lekker toetje, maar veel mensen krijgen de kriebels dat er rauw ei in verwerkt zit. Nu is dat natuurlijk ook niet zo'n goed idee om te serveren aan ouderen, zwangeren en kleine kinderen, dus toen ik deze variant in de 'Boodschappen' zag leek me dat een geschikt idee. Wel uiteraard zonder geraffineerde suikers ;-)

Chocolademousse uit de oven

Ingredienten voor 4 personen:
100 gram pure chocolade met min. 72% cacao, 100 gram biologische roomboter, 2 eieren, 75 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker, cacaopoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de chocolade in grove stukken en smelt samen met de boter au bain marie. Scheid de eieren van dooier en wit. Klop de dooiers samen met de suiker lekker romig. Roer de gesmolten chocolade/boter door het eimengsel. Zet even aan de kant. Mix de eiwitten luchtig. Schep door elkaar. Vet 4 ovenschaaltjes in. Verdeel de mousse over de schaaltjes en zet in de oven voor 20 minuten. Bestrooi de mousse met wat cacao en serveer ze lauwwarm.

Fijne dag!

Liefs, Williene

Ook zin in een lekker tussendoortje voor 't weekend, maar niet veel tijd? Dan is dit recept zeker...
lees verder
Ik zag afgelopen week pofmais in de natuurwinkel liggen. Dat leek me een leuke bezigheid met de...
lees verder
Ook dit jaar is er weer een leuke Smakelijcke moederdagactie! Alle kookboeken van Smakelijck zijn...
lees verder
Omdat ik deze week erg druk ben met mijn nieuwste boek die ik volgende week moet aanleveren...
lees verder
Zoals ik al eens eerder hier en daar verteld heb op mijn blog, is dat ik zelf vrijwel...
lees verder
  Deze salade vond ik in de laatste Allerhande. Ik heb hem wel hier en daar aangepast...
lees verder

8 opmerkingen
  • wilma
    wilma donderdag 19 dec 2013 om 15:58
    Je kunt dit ook doen met gewone suikers en boter? Koop absoluut geen biologisch. Dat is hier vredelijk duur en ik geloof er niet in.maar dat geeft niet.
    groet.Wilma
    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 dec 2013 om 22:25
      Ja hoor, je kunt dit ook met gewone suiker en boter doen. Succes!
  • Anita Dokter
    Anita Dokter donderdag 19 dec 2013 om 10:20
    Ziet er lekker uit. Grappig ik heb dit recept laatst ook uit de boodschappen geknipt om het nog eens te maken, maar dan met andere suiker. Ik vind het altijd leuk om de bladen van de supermarkt door te lezen, soms knip ik er wat uit. Vaak kun je ze wel veranderen zodat je de gezonde variant hebt.

    • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 19 dec 2013 om 10:56
      Leuk hé, meestal knip ik het er ook uit en dan vervang ik het één en ander en dan heb je toch een gezond gerecht.
  • Josella
    Josella zondag 08 feb 2015 om 19:12
    Hallo Williene, Vandaag dit recept eens uitgeprobeerd. Wij vonden het op zich lekker, maar heb toch meer het idee dat ik een brownie zit te eten dan chocolademousse;) Als je trouwens niet meer zo aan suiker gewend bent, is 50 gram ook meer dan genoeg...... Groeten Josella
    • Smakelijck maandag 09 feb 2015 om 13:30
      Bedankt voor je reactie! Als je de mousse iets korter in de oven zet dan zijn ze wat zachter. Succes!
  • grietje
    grietje zaterdag 21 feb 2015 om 12:47
    Kun je de suiker ook vervangen door banaan?
    • Smakelijck.nl
      Smakelijck.nl zaterdag 21 feb 2015 om 16:21
      Vast wel, maar ik heb er geen ervaring mee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190