06-09-2019

Chocolade - cheesecake muffins met frambozen!

Het is weer bijna weekend en dat betekent iets lekkers bakken! Nu moet ik zeggen dat we regelmatig 'het weekendlekkers' overslaan, chocolade is ook heerlijk bij de koffie :-) 

Maar vandaag was ik toch al druk in de keuken dus heb ik even deze overheerlijke muffins gebakken. Ik gebruikte hiervoor het oude recept en heb deze hier en daar wat omgezet. En met succes, want ze zijn héérlijk. Ik wens je een heel fijn weekend toe! 

Chocolade - cheesecake muffins met frambozen - Dit recept is suikervrij en glutenvrij

Ingredienten voor 10 stuks:

Voor het chocoladebeslag: 100 gram roomboter, 100 gram zachte dadels, 3 eieren, 75 gram amandelmeel, 50 gram boekweitmeel of een ander (glutenvrij) meel, 3 eetlepels cacaopoeder, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder

Voor het roomkaasbeslag: 200 gram roomkaas, 1 theelepel vanillepoeder, 1 ei, eventueel tot 50 gram ahornsiroop of kokosbloesemsiroop, handje frambozen (vers of uit de diepvries)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet in een muffinpan 10 papieren muffinvormpjes.

Snijd de dadels in stukjes en mix ze de boter romig. Voeg de eieren toe en mix glad. Voeg het amandelmeel, boekweitmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag.

Vul de muffinvormpjes met 1 ruime eetlepel beslag. Het beslag wat je overhoudt zet je aan de kant.

Klop de roomkaas glad met het vanillepoeder en, eventueel de siroop. Voeg het ei toe en mix tot een glad beslag.

Verdeel het roomkaasbeslag over het chocoladebeslag, opnieuw ongeveer een ruime eetlepel per muffin. Verdeel de rest van het chocoladebeslag over de muffins, ongeveer een theelepel per muffin. Verdeel de frambozen over de muffins, duw ze eventeel een beetje in de muffins.

Schuif de muffins in de oven en bak gaar in 25-30 minuten. Controleer met een satéprikker of de muffins ook van binnen gaar zijn.

Geniet ervan!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • Margje
    Margje zaterdag 07 sep 2019 om 17:20
    Ik twijfel niet over de smaak.. ze staan in de oven en lijken me héérlijk! Ik heb er 12 stuks! En de cupjes zijn boordevol! Lekker met frambozen uit.. eigen tuin, uiteraard
    • Smakelijck maandag 09 sep 2019 om 08:15
      Oh echt? Ik had er precies 10 :-) Misschien waren jouw cupjes kleiner? Hopelijk vielen ze in de smaak!
    • Lisanne
      Lisanne woensdag 21 apr 2021 om 20:02
      Kun je dit beslag ook gebruiken in een springvorm? Om er een soort cake van te maken. Of krijg je dan een andere smaak dan in muffin vormpjes?
      • Smakelijck vrijdag 23 apr 2021 om 11:17
        Zeker, dat recept staat ook op de website :-)
    • Mirjam
      Mirjam vrijdag 11 feb 2022 om 16:05
      Heb vorige week deze overheerlijke cupcakes gebakken. Daarna bewaard in koelkast maar merkte een dag later dat ze best droog waren geworden. Hoe kan ik ze het best bewaren als ze de dag erop pas worden gegeten?
      • Smakelijck vrijdag 11 feb 2022 om 21:06
        Ik zou ze niet in de koelkast bewaren maar op kamertemperatuur. En als wellicht 5 minuten kortere oventijd als ze droog zijn.
Laat een bericht achter!
275