02-03-2015

Chinese kool met soya!

In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te staan, merk ik altijd bij mezelf. Je krijgt weer trek in wat lichtere maaltijden, en de stamppotten en erwtensoep heb ik wel gezien. Zeker als het zonnetje zo heerlijk schijnt, zoals vandaag! Maar 't is ook weer te vroeg voor de echte lentegroenten, dus dan moet je toch iets anders verzinnen. Zelf vind ik Chinese kool altijd een lekkere roerbakgroente, en het is een lekkere, lichte koolsoort. Zo doet hij het goed in dit recept met wraps, maar dit recept met rijst is ook zeker een aanrader. Eet Smakelijck, alvast ;-)

 

Chinese kool met soya!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1 Chinese kool, 150-200 gram kastanjechampignons, 2 winterwortels, 1 teen knoflook, 1 ui, 2 eetlepels soya of tamarisaus (Yakso), ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel gemberpoeder, snuf zout en peper, 1 eetlepel honing, sesamzaad, cashewnoten

Bereiding:

Snijd de Chinese kool in repen en de kastanjechampignons in plakjes. Rasp de wortels julienne met een schaaf of mandoline. Snipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de wortels en champignons toe en wok even mee. Als laatste voeg je de kool toe. Deze hoeft maar kort mee te bakken, omdat deze lekker is als hij nog wat knapperig is! Maak het geheel op smaak met de kurkuma, gemberpoeder, zout en peper en de soya of tamarisaus. Voeg de laatste minuut de honing toe en wat sesamzaadjes. Bak nog even kort om en serveer het direct. Lekker met zilvervliesrijst, bruine basmatirijst en de cashewnoten!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Karin
    Karin dinsdag 03 mrt 2015 om 14:49
    Williene? Kan er runder gehakt doorheen ,net als bij de wraps? Mijn "mannen" willen graag vlees -;))! Bedankt !!!!!!
    • Smakelijck dinsdag 03 mrt 2015 om 18:23
      Ja hoor, zeker! Succes!
  • Jeannet
    Jeannet woensdag 04 mrt 2015 om 17:12
    Hoi Williene, Jij gebruikt in dit recept cashewnoten. Gebruik je dan ongebrande noten of andere noten. Alvast bedankt.
    • Smakelijck woensdag 04 mrt 2015 om 19:55
      Ik gebruik vaak ongebrande, soms rooster ik ze dan zelf even in de pan. Hiervoor had ik nog een zakje liggen, deze waren wel gebrand.
  • Johanna
    Johanna vrijdag 06 mrt 2015 om 16:26
    Williene, een vraag over de mandoline. Ik wil er een aanschaffen, maar zie door de bomen het bos niet. Welke gebruik jij? Vast bedankt!
    • Smakelijck zaterdag 07 mrt 2015 om 12:57
      Ik heb er heel vroeger één gekocht op zo'n zomermarkt en daar heb ik heel veel plezier van. Helaas wordt hij nu wel slecht en begint te barsten, maar gebruik 'm al 10 jaar heel veel. Succes met kiezen!
  • Anita
    Anita maandag 30 mrt 2015 om 09:10
    Hoi Williene, Even een vraagje: in je kook boek en hierboven gebruik je af een toe ook soya of soya room, van welk merk gebruikt je dit met name soya room want overal zitten volgens mij E nummers in? Bedankt.
    • Smakelijck maandag 30 mrt 2015 om 09:56
      Soyaroom haalde ik in de natuurwinkel, maar ik ben al sinds lange tijd overgestapt op haverroom. Dit kun je hiervoor gebruiken en is te koop in de supermarkt en natuurwinkel. O.a. van Zonnatura.
  • Bertha
    Bertha zondag 02 dec 2018 om 12:20
    Hallo Willine, Ik ben op zoek naar een goede verantwoorde wokpan..Liefst niet heel zwaar materiaal...Heb jij nog een tip? Groetjes Bertha
    • Smakelijck maandag 03 dec 2018 om 10:04
      Een gietijzeren wok of van staal van de Buyer. Helaas zijn deze wel wat aan de zware kant. De Buyer is wellicht de beste optie. Succes!
Laat een bericht achter!
261