30-04-2018

Chinese Beef Shanghai #zonder pakjes en zakjes!

 

Chinese Beef Shanghai - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor 2-3 personen:

Voor de sausmix: 1 eetlepel imkerhoning, 1 eetlepel sesamzaad, 1 theelepel korianderpoeder, 1 eetlepel (glutenvrije) sojasaus of tamari, 200 milliliter groentebouillon (Rapunzel zonder gist), zout en peper naar smaak, eventueel een paar druppels vissaus, als je dat in huis hebt

Voor de kruidenmix: 1 theelepel imkerhoning, 1,5 theelepel paprikapoeder, 1 gesnipperde teen verse knoflook of knoflookpoeder, 1 theelepel tomatenpuree, 1 gesnipperde sjalot, snuf cayennepeper, 1 eetlepel sojasaus, zout en peper naar smaak

Verder nodig: 350 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 stuks prei, 150 gram taugé, mie of (glutenvrije noodles), sesamolie

Bereiding:

Doe het gehakt met de kruidenmix in een kom en kneed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak wat paneermeel of een fijngemalen glutenvrije cracker toe. Dit is niet persé nodig, maar maakt de gehaktballetjes wel wat smeuiger van smaak.

Maak balletjes van het gehakt van 2-3 centimeter groot. Kook ondertussen de mie of noodles gaar.

Snipper de ui en de knoflook en snijd de prei in ringetjes. Verwarm wat olie of boter in een ruime pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Voeg de ui, knoflook en de preiringen toe en roerbak deze even een paar minuten mee. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ingredienten voor de sausmix toe samen met de bouillon. Laat de saus nog een paar minuten doorstoven. Vind je de saus te dun? Maak het dan wat dikker met een papje van maizena of speltbloem of laat het nog iets verder inkoken.

Giet de noodles of mie af en meng met een klein beetje sesamolie. Serveer de mie met de gehaktballetjes en bestrooi met een klein beetje met sesamzaadjes. 

Tip voor meer groente: 

*Voeg een extra prei toe of plakjes kastanjechampignons.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

4 Reacties

  • Annette
    Annette woensdag 23 nov 2022 om 17:38
    Superlekker Williene! We maken ondertussen regelmatig diverse gerechten van jou. Heerlijk.
    • Smakelijck donderdag 24 nov 2022 om 11:50
      Leuk om te lezen :-)
    • Christa Hoekman
      Christa Hoekman vrijdag 01 sep 2023 om 17:07
      We zijn favoriet hier van! We zouden hem wel graag iets meer smaak/pittiger maken. Wat kan ik dan het beste meer toevoegen? Alvast bedankt!!
      • Smakelijck maandag 04 sep 2023 om 09:22
        Voor extra pit zou ik dan een lepeltje sambal toevoegen. Succes!
Laat een bericht achter!
279