IMG_2197
Donderdag 11 jul 2019

Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!


Al een aantal jaar staat er een lekker Chili-con-carne recept op deze website. Dit was echter een eigen namaak-versie, niet specifiek volgens een bepaald pakje of zakje. Maar er is ook een maaltijdmix Chili-con-carne. Deze heb ik nu nagemaakt (en ook daar een eigen twist aan gegeven ;-)). De extra ananas in het gerecht is iets wat ik zelf (al van kind af aan), ontzettend lekker vind. Chili con carne zonder verse ananas is voor mij geen Chili. Echt een aanrader om eens uit te proberen, als je het nog niet kent. Maar officieel hoort het er helemaal niet in, dus je kunt het gerust weglaten. 

Fijne dag! 

Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor ongeveer 4 personen:

250 gram rundergehakt, 1 prei, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 250 gram kidneybonen (uit pot), 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram), 100 gram tomatenpuree, optioneel halve verse ananas

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel oregano, ½ theelepel korianderpoeder, chilipoeder of cayennepeper naar smaak (pas op, pittig!), Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.

Bak het gehakt rul in wat olie of boter met de ui en de knoflook. Voeg de prei en paprika toe. Bak dit even kort mee. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit even een paar minuten mee met de groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water (of bouillon) als het te droog wordt. Laat het gerecht een paar minuten garen. Voeg de kidneybonen toe en eventueel de verse ananas, in blokjes gesneden. Verwarm het nog even goed door en serveer.

Serveer de Chili con carne met zilvervliesrijst, avocado en crème fraîche.

Vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege en vul het gerecht aan met extra paprika en prei. Een potje mais toevoegen is ook erg lekker. Dit kan ook als je gewoon gehakt gebruikt, extra groenten kan nooit kwaad :-) 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Een recept op aanvraag: het Hollandse Pannetje met champignons, prei en kipfilet. Ik verbaas me...
lees verder
Het zal je vast niet ontgaan zijn in het nieuws: Voedselfabrikant Honig doet E-nummers in de ban....
lees verder
In samenwerking met Cure4life, een medisch verantwoord voedingsprogramma voor mensen die gewicht...
lees verder
Een lekkere frisse salade die je prima bij een (getoaste) boterham kunt eten of bij de...
lees verder
  Een heel gemakkelijk en gezond recept om het nieuwe jaar mee te...
lees verder
        Leuk idee voor in je champagne of prosecco met...
lees verder

2 opmerkingen
  • Geerke
    Geerke dinsdag 16 jul 2019 om 13:30
    Hoi Williëne, Even een vraagje: waar haal jij de kidneybonen uit pot? Alvast bedankt voor je antwoordt!
    • Smakelijck woensdag 17 jul 2019 om 09:46
      https://www.ah.nl/producten/product/wi168814/ah-biologisch-kidneybonen of deze: https://www.ekoplaza.nl/producten/product/kidneybonen
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190