IMG_2197
Donderdag 11 jul 2019

Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!


Al een aantal jaar staat er een lekker Chili-con-carne recept op deze website. Dit was echter een eigen namaak-versie, niet specifiek volgens een bepaald pakje of zakje. Maar er is ook een maaltijdmix Chili-con-carne. Deze heb ik nu nagemaakt (en ook daar een eigen twist aan gegeven ;-)). De extra ananas in het gerecht is iets wat ik zelf (al van kind af aan), ontzettend lekker vind. Chili con carne zonder verse ananas is voor mij geen Chili. Echt een aanrader om eens uit te proberen, als je het nog niet kent. Maar officieel hoort het er helemaal niet in, dus je kunt het gerust weglaten. 

Fijne dag! 

Chili Con Carne – Maaltijdmix #zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor ongeveer 4 personen:

250 gram rundergehakt, 1 prei, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 250 gram kidneybonen (uit pot), 1 blik biologische tomatenblokjes (400 gram), 100 gram tomatenpuree, optioneel halve verse ananas

Kruidenmix: 2 theelepels paprikapoeder, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel gemberpoeder, 1 theelepel oregano, ½ theelepel korianderpoeder, chilipoeder of cayennepeper naar smaak (pas op, pittig!), Keltisch zout en peper naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes.

Bak het gehakt rul in wat olie of boter met de ui en de knoflook. Voeg de prei en paprika toe. Bak dit even kort mee. Voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en bak dit even een paar minuten mee met de groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water (of bouillon) als het te droog wordt. Laat het gerecht een paar minuten garen. Voeg de kidneybonen toe en eventueel de verse ananas, in blokjes gesneden. Verwarm het nog even goed door en serveer.

Serveer de Chili con carne met zilvervliesrijst, avocado en crème fraîche.

Vegetarisch? Laat het gehakt dan achterwege en vul het gerecht aan met extra paprika en prei. Een potje mais toevoegen is ook erg lekker. Dit kan ook als je gewoon gehakt gebruikt, extra groenten kan nooit kwaad :-) 

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Afgelopen week werd onderstaand artikel gepubliceerd en deze wil ik jullie niet onthouden....
lees verder
  Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je...
lees verder
Brandnetels, je kent ze wel. Stekelige prikplanten die over het algemeen alleen maar lastig...
lees verder
Toen ik vorige week het recept op de website had gezet van de Chicken Tonight Ajam...
lees verder
Zoals jullie vast wel gemerkt hebben is Smakelijck.nl afgelopen weken geheel vernieuwd. Een nieuw...
lees verder
Wil je graag gezonder gaan eten, maar je hebt geen idee hoe en waar je moet beginnen? Ik help je...
lees verder

2 opmerkingen
  • Geerke
    Geerke dinsdag 16 jul 2019 om 13:30
    Hoi Williëne, Even een vraagje: waar haal jij de kidneybonen uit pot? Alvast bedankt voor je antwoordt!
    • Smakelijck woensdag 17 jul 2019 om 09:46
      https://www.ah.nl/producten/product/wi168814/ah-biologisch-kidneybonen of deze: https://www.ekoplaza.nl/producten/product/kidneybonen
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190