IMG_0969.JPG
Dinsdag 11 jun 2019

Chicken Tonight Zoetzuur #zonder pakjes en zakjes!


De potten Chicken Tonight zijn leuk om na te maken. Er zijn 8 varianten en op één na, heb ik ze nu allemaal gemaakt. Je vindt de recepten hieronder in de linkjes. 

In de saus van de Chicken tonight kun je al heel wat groente verwerken (meer dan in de pot zit), maar het is wel aan te raden om er wat groente bij te serveren. Ik vind sperziebonen altijd makkelijk te combineren met dit soort gerechten, maar ook bloemkool en broccoli passen hier goed bij. 

Op zoek naar meer varianten van Chicken Tonight? Check hier de recepten: Hawai, Kerrie, Tandoori, Ajam Bali, Saté en Romige tomaat.

Chicken Tonight – Zoet zuur - Zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram kipfilet, 2 uien, 1 teen knoflook, 3 paprika’s (liefst in verschillende kleuren), 3 perziken, 250 gram cherrytomaten of gewone tomaten, 3 eetlepels tomatenpuree, 150 milliliter groente- of kippenbouillon, 3 eetlepels ketjap manis of sojasaus, 1 eetlepel appelazijn, Keltisch zout en peper, ½ theelepel kerriepoeder, snufje cayennepeper

Bereiding:

Snijd de ui, knoflook, de paprika’s en de kipfilet in blokjes. Schil de perziken en snijd ook deze in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Als je tomaten gebruikt, snijd deze dan in blokjes.

Smelt wat boter of olie in een ruime pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom aan. Voeg de paprika en de cherrytomaatjes toe. Laat dit een paar minuten stoven.

Voeg de tomatenpuree, bouillon, azijn, ketjap en de kerrie en cayennepeper toe en meng goed door. Laat een paar minuten zacht pruttelen. Maak het geheel op smaak met zout en peper en voeg de perziken toe. Warm goed door en serveer met zilvervliesrijst.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Soms heb je van die dagen dat je geen tijd of zin hebt om (uitgebreid) te koken. Vandaag was voor...
lees verder
De groenten van het seizoen voor de maand November! Groenten: Aardappelen, Andijvie, Bietjes,...
lees verder
Heb je al iets lekkers voor komend weekend of voor Sinterklaasavond in gedachten? Wellicht brengt...
lees verder
Precies een jaar geleden kwam mijn kookboek Smakelijck Winter uit. Geen enkel voorgaand...
lees verder
Om groentegerechten of roerbakschotels lekker te maken en op smaak te brengen is het lekker...
lees verder
Op onze fruit en groenten worden veel pesticiden gespoten. Al deze pesticiden krijg je in je...
lees verder

2 opmerkingen
  • Marije Schouten
    Marije Schouten dinsdag 19 nov 2019 om 18:30
    Nou we hebben van deze maaltijd gesmuld. Op mijn vraag: 'Is het Chicken tonight waardig? Was het antwoord: 'Lekkerder!' Compliment Williene voor deze nabootsing.
    • Smakelijck dinsdag 19 nov 2019 om 19:21
      Wauw! Dat is heel fijn om te lezen :-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190