Vrijdag 30 dec 2011

Champignons in bierbeslag met knoflooksaus!


 

Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij bijv. patat, probeer dan eens deze gebakken champignons. Lekker met de knoflooksaus!

 

 
Champignons in bierbeslag:
 
Ingredienten:
250 gr. (kastanje)champignons, 200 gram bloem, ong. een half flesje bier, 1 ei, snuf zout.
 
Kluts het ei, voeg hier een scheutje bier aan toe, voeg de bloem en een snuf zout toe en roer tot een glad beslag. Voeg zoveel bier toe tot je een mooi beslag hebt, iets dikker dan pannekoekenbeslag.
 
Borstel de champignons schoon (niet met water) en snijdt de steeltjes eraf. Verhit de frituurpan tot 180 graden, doop de champignons in het beslag tot ze rondom bedekt zijn en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
 
 
Serveer met de knoflooksaus.
 
 
Knoflooksaus:
 
Ingredienten:
2 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt of natuurwinkel), 1 eetlepel yoghurt, 1 kleine teen knoflook uitgeperst, zout en peper, evt. een eetlepel heel fijngesneden peterselie.
 
Meng alle ingredienten door elkaar en je hebt een lekkere knoflooksaus. Ik eet deze ook bij bijv. een bbq, gourmet, etc.
Wij zijn dol op salades, zeker in de zomerperiode. Je hoeft er niet uitgebreid voor te...
lees verder
Afgelopen week kreeg ik van een vriendin van mij een leuke tip! Zij had van het Gevulde...
lees verder
Dit makkelijke recept noem ik altijd 'gezonde' shoarma ;-) We eten het vaak op zaterdag als...
lees verder
Heerlijk voor op een luie zaterdag! Het is makkelijk, kan bijna niet mislukken en de kids zullen...
lees verder
Afgelopen zondag was mijn zoontje jarig. Maandag mocht hij op school trakteren. Al ruim een...
lees verder
Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de...
lees verder

5 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 05 jan 2012 om 09:58
    Haha, leuk! Geniet van je wintersport en doe JP de groetjes!

    Groetjes, Williene
  • Heidi
    Heidi donderdag 05 jan 2012 om 08:12
    Wauw Williene, deze ga ik zeker binnenkort maken! De favoriete snack van mij en manlief! Maar eerst gaan we even lekker een weekje op wintersport :-)

    Groetjes, Heidi
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 30 dec 2011 om 12:50
    Dankjewel voor je reactie!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 30 dec 2011 om 12:12
    Wat een heerlijke recepten weer, dank je wel!
  • Cynthia
    Cynthia donderdag 29 dec 2016 om 15:06
    Klinkt goed! Wij hebben geen friteuse. Zou het ook in de oven kunnen?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190