Vrijdag 30 dec 2011

Champignons in bierbeslag met knoflooksaus!


 

Als je op zoek bent naar een lekker hapje voor bij de borrel, of voor een snack bij bijv. patat, probeer dan eens deze gebakken champignons. Lekker met de knoflooksaus!

 

 
Champignons in bierbeslag:
 
Ingredienten:
250 gr. (kastanje)champignons, 200 gram bloem, ong. een half flesje bier, 1 ei, snuf zout.
 
Kluts het ei, voeg hier een scheutje bier aan toe, voeg de bloem en een snuf zout toe en roer tot een glad beslag. Voeg zoveel bier toe tot je een mooi beslag hebt, iets dikker dan pannekoekenbeslag.
 
Borstel de champignons schoon (niet met water) en snijdt de steeltjes eraf. Verhit de frituurpan tot 180 graden, doop de champignons in het beslag tot ze rondom bedekt zijn en laat ze voorzichtig in de olie glijden. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
 
 
Serveer met de knoflooksaus.
 
 
Knoflooksaus:
 
Ingredienten:
2 eetlepels mayonaise (zelfgemaakt of natuurwinkel), 1 eetlepel yoghurt, 1 kleine teen knoflook uitgeperst, zout en peper, evt. een eetlepel heel fijngesneden peterselie.
 
Meng alle ingredienten door elkaar en je hebt een lekkere knoflooksaus. Ik eet deze ook bij bijv. een bbq, gourmet, etc.
Oeps, ze waren zo lekker dat ik geen foto meer kon maken ;-) Maar ik ga ze zeker nog eens bakken,...
lees verder
Groenten zijn een zeer belangrijke bron van vitaminen, vezels en voedingsstoffen. We eten er...
lees verder
Magnesium is een belangrijk mineraal. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium door verkeerde...
lees verder
Nadat de Chicken Tonight Hawai op mijn blog kwam kreeg ik de vraag of ik ook de Kerrie variant...
lees verder
Vandaag een keer een echt kinderrecept die de meeste kinderen wel zullen waarderen. Natuurlijk...
lees verder
Mmm! Ze zijn er weer. Asperges. Echt mijn lievelingsgroente. Helaas duurt het maar een maand of 2...
lees verder

5 opmerkingen
  • Smakelijck E-nummer vrij! donderdag 05 jan 2012 om 09:58
    Haha, leuk! Geniet van je wintersport en doe JP de groetjes!

    Groetjes, Williene
  • Heidi
    Heidi donderdag 05 jan 2012 om 08:12
    Wauw Williene, deze ga ik zeker binnenkort maken! De favoriete snack van mij en manlief! Maar eerst gaan we even lekker een weekje op wintersport :-)

    Groetjes, Heidi
  • Smakelijck E-nummer vrij! vrijdag 30 dec 2011 om 12:50
    Dankjewel voor je reactie!
  • Anonymous
    Anonymous vrijdag 30 dec 2011 om 12:12
    Wat een heerlijke recepten weer, dank je wel!
  • Cynthia
    Cynthia donderdag 29 dec 2016 om 15:06
    Klinkt goed! Wij hebben geen friteuse. Zou het ook in de oven kunnen?
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190