9.Broccoli
Vrijdag 23 jul 2010

Broccoli-pasta!

Wij zijn dol op broccoli! Een erg gezonde groente met maar weinig fans. Jammer, want je kunt broccoli op heel veel manieren klaarmaken, ook op hele Smakelijcke manieren ;-)

Broccoli-pasta

Ingredienten:
Broccoli (ongeveer 200 gram p.p.), volkoren, spelt of glutenvrije penne (pasta), 250 gram biologisch rundergehakt, 2 tenen knoflook, geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.

Bereiding:

Kook de broccoli even kort voor. Het mag niet te gaar worden, dus 5 minuten is ruim voldoende. Kook de penne ook gaar volgens de verpakking. Rul het gehakt in een ruime braadpan in wat roomboter of (kokos)olie. Voeg hierbij de teentjes uitgeperste knoflook. Even lekker laten garen en roerbakken. Voeg de gekookte broccoli toe. Maak het gerecht op smaak met Keltisch zout en peper. Op het laatst schep je de gekookte penne door het broccoli-mengsel samen met wat geraspte Parmezaan. Serveer de broccoli-pasta met geschaafde Parmezaan en pijnboompitjes.

Een heel simpel, snel, en vooral heerlijk gerecht!

Liefs, Williene

E-nummervrij, suikervrij, en bij gebruik van glutenvrije penne ook glutenvrij. 

Speciaal voor alle Smakelijck lezers een unieke kans! Een hele leuke workshop, gegeven door...
lees verder
Naar koekjes en tussendoortjes is veel vraag, merk ik wel. Gewoon een maaltijd klaarmaken...
lees verder
Vandaag heb ik weer een snelle en gemakkelijk maaltijd voor je. Vaak neemt het snijden van de...
lees verder
Mmm, als je op zoek bent naar een goed broodbeleg dan is dit een aanrader. Gezond en niet...
lees verder
      Ben je nog op zoek naar een leuk, lekker toetje voor Pasen? Dit...
lees verder
  Makkelijk hé, die patat uit een zak uit de vriesvakken van de supermarkt. Maar als je...
lees verder

4 opmerkingen
  • Inge
    Inge zaterdag 22 sep 2012 om 18:36
    Het ziet er heerlijk uit. Wel vraag ik me af waarom je de worstjes moet doorsnijden en gaat rullen. Kun je dan ook gewoon gehakt nemen?

    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 24 sep 2012 om 15:39
      Dankje! Klopt, ik heb dit recept hier ook al ergens staan, die is wat aangepast naar de 'gezondere' versie met volkorenpasta e.d.
      Worst gehakt wordt vaak al gekruid, e.d. waardoor het lekker van smaak is. Gehakt moet je zelf nog op smaak brengen. Wil je worstjes gebruiken moet je dus wel opletten of er geen E-nummers inzitten!

      Het nieuwe recept hiervoor kun je vinden in de index!

      Succes!
  • mathilde
    mathilde dinsdag 24 nov 2015 om 14:50
    Hallo Williene, ik heb al een aantal recepten van je uitgeprobeerd. Leuk en lekker! Nu wilde ik de aardappels uit de oven, (ook een recept van je) gaan maken en ik dacht eraan om broccoli en gehakt erbij te doen. Het bovenstaande recept zou dat lekker zijn met aardappels uit de oven ipv met pasta? Groetjes
    • Smakelijck woensdag 25 nov 2015 om 08:40
      Leuk! Dankjewel voor je berichtje. Ik zou de pasta dan weglaten en de aardappels er los bij serveren. Lekker! Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190