IMG_2514.JPG
Maandag 28 okt 2019

Braadstomen - Alle varianten #zonder pakjes en zakjes!


In mijn nieuwe kookboek Puur koken zonder Pakjes - Voorverkoop begint a.s. vrijdag! - staat o.a. ook dit recept voor braadstomen. In de pakjes Braadstomen zit een braadzak met een kruidenmix. Daar kun je je kip aan toevoegen en eventuele groenten. Deze braadzakken kun je ook los kopen, zodat je zelf je kruidenmix kunt maken. Deze braadzakken zijn echter gemaakt van plastic, en persoonlijk wil ik dat niet gebruiken bij (hoge) verhitting. Schadelijke stoffen lekken bij verhitting snel in je voeding, dus voor mij geen braadzakken. Maar je kunt het gerecht ook prima maken in een gewone ovenschaal, of een ovenschaal met deksel. 

Braadstomen - Alle Varianten -  Zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten: 

6-8 drumsticks en een kruidenmix naar keuze:

Kruidenmix voor Provençaals:

2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel peper, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel Keltisch zout, flinke snuf cayennepeper, 1- 2 theelepels tomatenpuree, 2 eetlepels olie

Kruidenmix voor Smokey Chicken:

3 theelepels uipoeder, 2 theelepels Funghi Trifolati (Jonnie Boer), 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel tijm, ½ theelepel Keltisch zout, 2 theelepels tomatenpuree, 2 eetlepels olie

Kruidenmix voor Piri Piri:

3 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels uipoeder, 2 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel korianderpoeder, flinke snuf cayennepeper (of meer naar smaak), 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, ½ theelepel peper, ½ theelepel tijm, ½ theelepel basilicum, ½ theelepel Keltisch zout, 2 theelepels tomatenpuree, 2 eetlepels olie

Kruidenmix voor Knoflook:

3 theelepels knoflookpoeder, 1 theelepel peper, 2 theelepels peterselie, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koriander, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel basilicum, flinke snuf cayennepeper, 1 theelepel uipoeder, ½ theelepel Keltisch zout, 2 theelepels tomatenpuree, 2 eetlepels olie

Kruidenmix voor Paprika:

2 eetlepels paprikapoeder, 2 theelepels uipoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel majoraan, 1 theelepel koriander, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel peper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel tijm, flinke snuf cayennepeper, ½ theelepel Keltisch zout, 2 theelepels tomatenpuree, 2 eetlepels olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C graden.

Doe de ingrediënten voor de kruidenmix naar keuze  in een ruime schaal en maak er een pasta van. Doe de drumsticks bij de kruidenpasta en meng de kruidenpasta goed door de kippenpoten. Leg de kippenpoten in een ovenschaal en sluit eventueel af met een deksel op de ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven en braad de kip gaar in 50-60 minuten. Besprenkel de kip na 30 minuten oventijd met het vocht wat in de schaal vrijkomt.

Eet de kip met groente naar keuze. Je kunt de groenten en/of aardappelen eventueel meegaren in de ovenschaal van de kip. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

De potten Chicken Tonight zijn leuk om na te maken. Er zijn 8 varianten en op één na, heb ik ze...
lees verder
          's Zomers is het heerlijk om wat blad van...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
In de supermarkt verkopen ze op de diepvriesafdeling allerlei vissoorten met kruidenkorsten. Om...
lees verder
Gebakken banaan is heerlijk om op je rijsttafel te zetten. Je kunt het als toetje eten, maar ook...
lees verder
Vorige week schreef ik al over mijn ontdekking wat betreft de sperziebonen in het recept...
lees verder

2 opmerkingen
  • Marjo
    Marjo maandag 28 okt 2019 om 09:05
    Geweldig dit.....hartstikke bedankt
    • Smakelijck maandag 28 okt 2019 om 10:39
      Graag gedaan!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190