Donderdag 19 jul 2012

Boontjes!

In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En die heb ik zeker, maar wel in het zomerseizoen. Bonen zijn een echte zomergroente. En al kun je ze goed invriezen, ze zijn nooit zo lekker als de echte verse zomerboontjes. Vandaag had ik de eerste boontjes, vers van het land. Heerlijk! Ik heb er dan ook gelijk mijn en ons favoriete recept mee gemaakt!

Ingredienten (2 personen):
300 gram bonen (ongeveer), 250 gram tauge, 2 uien, 4 el soyasaus(yakso), 2 el gembersiroop(yakso), 1 a 2 el chilisaus(yakso), snufje cayennepeper, kwart theelepeltje kerriepoeder, 1 theelepel palmsuiker (evt.), zout en peper

Maak de bonen schoon en kook ze 5 a 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Snipper de ui en fruit deze in (kokos)olie. Voeg de afgegoten en uitgelekte bonen toe en roerbak dit een minuut of 5. Meng ondertussen de soya-, gember-, en chilisaus met de cayennepeper, kerriepoeder en de palmsuiker en roer dit goed door elkaar.
Voeg de tauge toe aan het bonenmengsel en voeg na een minuut het woksausje toe. Nog even op hoog vuur verhitten en op smaak brengen met zout en peper.

Heerlijk met gebakken aardappeltjes!


 

Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
Er is steeds meer vraag naar lekkernijen die glutenvrij zijn. Nu ben ik van mening dat,...
lees verder
Aanstaande zondag is het Moederdag! Dus laat het recept van deze heerlijke taart gerust slingeren...
lees verder
Jaren geleden werkte ik naast mijn studie bij een groentenboer. Daar maakte we veel salades zelf....
lees verder
Gelukkig, eindelijk lijkt het weer wat beter te worden! We hebben lang in de kou...
lees verder
Een heel gemakkelijke ovenschotel met prei, paprika en kerrie. Het gerecht is gemakkelijk...
lees verder

17 opmerkingen
  • Lydia
    Lydia vrijdag 18 jan 2013 om 18:19
    Vorige week dit recept uitgeprobeerd en het was ook heerlijk!
    En daarbij... ik sluit me aan bij de vorige spreekster. Als je een recept hebt voor arretjescake houd ik me aanbevolen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 19 jan 2013 om 17:36
      Leuk!

      Het recept voor Arretjescake staat op de lijst bij m'n aanvragen. Komt er nog wel een keer, maar ik weet niet wanneer ik er aan toe kom. Hopelijk snel ;-)

      Groetjes, Williene
  • Els
    Els woensdag 10 okt 2012 om 14:24
    Ha Williene,

    Is er ook een recept van chickens tonight?
    Ik heb een recept van arretjescake, mar ik weet niet of het e-nummer vrij is... hoe kom ik daar achter?

    Groet, Els
    • Smakelijck E-nummer vrij! woensdag 10 okt 2012 om 20:38
      Ha Els,

      Nee die heb ik zo niet. Als je mij mailt wat voor ingredienten in chicken tonight zitten kan ik wel experimenteren of ik in de buurt kom ;-) Het recept voor Arretjescake mag je me ook mailen, dan kijk ik even! Mailadres is: smakelijck@hotmail.com

      Groetjes, Williene
  • Els
    Els dinsdag 09 okt 2012 om 13:57
    Hallo Williene

    Wat een heerlijk recept!! Afgelopen weekend had ik de champignonnensaus gemaakt (ook érg lekker).'k Had nog wat over en dat hebben we bij dit gerecht gedaan, wat ze allemaal erg lekker vonden.

    Groet, Els
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 09 okt 2012 om 20:24
      Leuk om te horen, Els!

      Groetjes, Williene
  • Anonymous
    Anonymous dinsdag 31 jul 2012 om 10:23
    Ha Williene,
    Is de soyasaus hetzelfde als ketjap?
    Groetjes Henriëtte
    • Smakelijck E-nummer vrij! dinsdag 31 jul 2012 om 12:21
      Ha,

      Nee, soyasaus is niet hetzelfde als ketjap. Ketjap is stroperiger en zoeter dan soyasaus. Het is allebei verkrijgbaar van o.a. Yakso in de natuurwinkel.

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad maandag 30 jul 2012 om 18:37
    Hallo Williene,

    Deze hebben we net gegeten, en die blijft ook op de lijst staan, was lekker.
    Ik heb het geserveerd met rijst en wat kroepoekjes, dat vonden we wel een goed idee, mijn vriend heeft er nog sambal doorheen gemixt, maar dat doet hij door veel dingen, maar al met al, lekker vegetarisch eten.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 30 jul 2012 om 21:14
      Ha,

      Leuk om te horen! Ook heerlijk hoe jij het hebt gemaakt, en met sambal maak je het weer lekker pittig! Goed idee! Dankjewel.

      Groetjes, Williene
  • Gerdien Lindblad
    Gerdien Lindblad zondag 22 jul 2012 om 02:37
    Hallo Williene,

    Zag toevallig je vraag aan Gerrinda, maar weet niet wanneer ze het ziet, ik kan je zeggen dat er cajun kruiden zijn van Verstegen, en bij de reform van Het Blauwe huis.

    Groetjes Gerdien
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 23 jul 2012 om 22:27
      Ah, super, dankjewel Gerdien!
  • Gerrinda
    Gerrinda vrijdag 20 jul 2012 om 09:36
    Ik zag gistermorgen je recept en had nog geen avondeten dus ben alles gelijk gaan halen. Wat lekkker!!! Heel erg goed recept. Ik had er cajunaardappels van Koken met Karin bij gemaakt. Het was echt om te smullen!
    • Smakelijck E-nummer vrij! zaterdag 21 jul 2012 om 19:18
      Wat leuk Gerrinda, dat je het gelijk hebt uitgeprobeerd! Fijn dat het smaakte!

      Vroeger aten wij hier ook altijd cajunaardappels bij, maar sinds ons E-vrije tijdperk heb ik nog geen E-vrije cajunkruiden kunnen vinden.
      Welke kruiden gebruik jij?

      Groetjes, Williene
  • Jenny Schaafsma
    Jenny Schaafsma woensdag 12 sep 2018 om 14:38
    Ik heb Yakso Ginger Syrup en Yakso Chili Sauce kunnen vinden. De Yakso Soya Sauce kan ik niet vinden. Wel de variant Ketjap Manis (zoete soya) en Keyjap Asin (zoute soya). Welke heb jij gebruikt voor dit recept?
    • Smakelijck donderdag 13 sep 2018 om 10:17
      De Yakso Shoyu. Maar je kunt ook de kikkoman sojasaus gebruiken of Tamari. Succes!
      • Jenny
        Jenny donderdag 13 sep 2018 om 10:39
        Goede morgen Williene! Dank je wel voor je reactie. Ik gebruik voor andere recepten inderdaad al regelmatig van Lima Strong Tamari (in kleine letters staat er ‘Soy Sauce’ op het etiket). Dan ga ik die ook in dit recept verwerken. Eigenlijk logisch ... :-) Dit recept resulteert in een heerlijke woksaus; die blijft bij ons ook op de favorietenlijst staan! Hartelijke groeten! Jenny
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190