9200000049720273
Woensdag 10 feb 2016

Boekentip: Hormoonbalans!

Het ligt al een tijd bij mij op de boekenplank: Hormoonbalans voor vrouwen van Ralph Moorman in samenwerking met gynaecoloog Barbara Havenith. 

Een zeer informatief boek, waarin praktisch alle vrouwenkwaaltjes, die te maken hebben met hormonen, wel voorbijkomen. Een ideaal naslagwerk dus voor wie meer te weten wil komen over vrouwelijke hormonen en hormoonklachten. 


Het boek begint met een algemeen deel waarin alles uitgelegd wordt over hormonen en hoe ze werken. Maar ook hoe onze hormonen uit balans kunnen raken. Afgewisseld met ervarings(én succes)verhalen van vrouwen met hormoonklachten.

Het tweede deel leert je hoe je je hormonen weer in balans kunt brengen door middel van voeding, leefstijl, beweging en hoe om te gaan met stresssituaties. Ook de schildklier en bijnieren komen uitgebreid aan bod. 

In het derde deel een uitgebreid overzicht van diverse vrouwenkwalen (o.a. PCOS, Lipoedeem, Menstruatiepijn, PMS, Zwangerschapskwalen, Vruchtbaarheidsproblemen)  met daarbij de oorzaken en remedie. Elke vrouwenkwaal wat te maken heeft met hormonen komt voorbij. Bij elke klacht een algemene inleiding, de symptomen, de oorzaken, wat een arts hieraan doet en wat je zelf kunt doen. 

In de bijlagen vind je nog een aantal artikelen over de mammografie, de werking van de pil en voedingssupplementen. 

Heb je klachten die hormoongerelateerd zijn en wil je hier meer over weten? Of wil je gewoon een handzaam boek op de plank die je erbij kunt pakken als je hormonen uit balans zijn? Dan is dit boekje zeker een aanrader!

Het boek is o.a. te bestellen bij bol.com voor 19,50.

Fijne dag!

Liefs, Williene

In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En...
lees verder
Veel kinderen vinden koken leuk. Daarom het idee om zo af en toe een recept te plaatsen, speciaal...
lees verder
De roerbakgerechten zijn hele makkelijke en snelle maaltijden. Je kunt ze maken met noedels die...
lees verder
Met quinoa kun je hele lekkere vega-burgers maken. Dit recept had ik al een tijdje, en daarom nog...
lees verder
Afgelopen maandagavond kwam in het TV-programma Radar Dr. M. Katan en Dr. A.J. van der...
lees verder
Voor de liefhebbers van Teus' z'n recepten, vandaag weer één van zijn hand. Een heerlijke...
lees verder

4 opmerkingen
 • Carolien
  Carolien donderdag 11 feb 2016 om 09:10
  Bedankt voor het delen!
 • Marion
  Marion donderdag 11 feb 2016 om 18:40
  Hoi williene vanavond stond in het rd een heel stuk over jodiumtekort als je geen brood eet. Zeker voor zwangere vrouwen gevaarlijk. Op dit moment ben ik zelf zwanger en vind ik dit zo moeilijk. Er stond in dat je gewoon 2 x per dag brood moet eten. Maar dat doe ik nooit meer. Hoe denk jij daar over? Groetjes marion
 • ineke
  ineke donderdag 25 feb 2016 om 22:52
  Hoi, dit stukje heb ik ook gelezen en was heel benieuwd naar je reactie. Maar ik lees er niets op. Het is lastig om nu te weten wat waarheid is. Groet Ineke
  • Smakelijck vrijdag 26 feb 2016 om 10:00
   He, op bovenstaande vraag had ik een tijd geleden al gereageerd, maar zie dat deze reactie niet goed is geplaatst. Sorry! In brood zit jodium door het bakkerszout wat hieraan toegevoegd. wordt. Heel raar dat er nu gezegd wordt om brood te blijven eten om jodiumtekort te voorkomen. In brood zelf zit helemaal geen jodium, dit is het toegevoegde zout. Als je dit zout dus ergens anders op gebruikt dan krijg je dus ook je jodium binnen. Alleen is aan dit zout een synthetische vorm van jodium toegevoegd, én bevat het ook nog antiklonter- en bleekmiddelen. Het is dus veel beter om jodium uit natuurlijke middelen te halen. Hier schrijf ik over in de blog: Waarom ik geen brood eet en alternatieven. Waarin zit jodium? Zeewieren, vis, havermout, groene groenten, bananen, eieren, zuivel etc. Vooral zeewieren zijn een rijke bron van jodium. Tegenwoordig volop te koop in tapenades, snacks, noodles, norivellen, zeekraal, spirulina etc. Je kunt deze laatste bijv. toevoegen aan je smoothie, norivellen kun je in kleine stukjes knippen en door je groenten of rijst roeren, op die manier proef je er niets van. Als je denkt dat je een tekort hebt dan is het goed om dit te laten meten bij een arts. Mocht er een tekort zijn kun je dit eventueel aanvullen met een jodiumtabletje. Ga dit echter niet op eigen houtje doen, want een teveel aan jodium is ook schadelijk.
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190