PIMG_2407.JPG
Vrijdag 09 aug 2019

Blueberry Cheesecake!


In de zomer pluk ik altijd grote hoeveelheden blauwe bessen bij de pluktuin. Deze vries ik in, zodat ik de hele winter een lekkere voorraad heb. Maar natuurlijk doen we ook wat met vers geplukte bessen, want die zijn toch wel het lekkerst!

Je kunt de blauwe bessen natuurlijk ook vervangen door ander heerlijk zomerfruit, of gewoon naturel maken en serveren met een vruchtensaus of vers fruit.

Blueberry Cheesecake!

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 170 gram (glutenvrije) suikervrije koekjes, 75 gram roomboter

Voor de vulling: 3 eieren, 1 theelepel vanillepoeder, 100 gram (of minder naar smaak) rijst- of ahornsiroop, 500 gram mascarpone, 200 gram blauwe bessen, 1 eetlepel maizena of speltbloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met behulp van een deegroller. Smelt de boter en meng de kruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met een lepel. 

Mix de eieren, vanillepoeder en de siroop luchtig en romig. Voeg de mascarpone toe en mix tot een egaal beslag. Bestrooi de blauwe bessen met maizena of bloem. Giet het mascarpone beslag in de springvorm en verdeel de blauwe bessen over de vulling. Schuif in de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Het bestrooien van de bessen met maizena of bloem is niet noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat de bessen niet allemaal naar de bodem zakken. Vind je dat geen probleem, dan is het niet nodig en kun je ze gewoon over het beslag verdelen. 

Laat de cheesecake volledig afkoelen na het bakken, dan is hij helemaal gestolt en is hij het lekkerst. 

Je kunt eventueel de cheesecake nog garneren met verse slagroom en blauwe bessen.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Welkom op Smakelijck! Om te beginnen met gezond koken is het handig om een aantal...
lees verder
Op dit moment staat er weer een heerlijke cake in de oven. Het huis ruikt er altijd zo heerlijk...
lees verder
Je ontbijt is één van de meest belangrijke eetmomenten van de dag. Sla deze dan ook nooit...
lees verder
Heerlijke kruidnoten waar je kinderen gerust van kunnen snoepen. De winkels liggen er al...
lees verder
Zoals beloofd, vandaag een preview uit Smakelijck Zomer! Mijn nieuwe kookboek die in...
lees verder
De scholen zijn weer begonnen! De vakantie is voorbij gevlogen, en stiekem vind ik het ontzettend...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190