PIMG_2407.JPG
Vrijdag 09 aug 2019

Blueberry Cheesecake!


In de zomer pluk ik altijd grote hoeveelheden blauwe bessen bij de pluktuin. Deze vries ik in, zodat ik de hele winter een lekkere voorraad heb. Maar natuurlijk doen we ook wat met vers geplukte bessen, want die zijn toch wel het lekkerst!

Je kunt de blauwe bessen natuurlijk ook vervangen door ander heerlijk zomerfruit, of gewoon naturel maken en serveren met een vruchtensaus of vers fruit.

Blueberry Cheesecake!

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 170 gram (glutenvrije) suikervrije koekjes, 75 gram roomboter

Voor de vulling: 3 eieren, 1 theelepel vanillepoeder, 100 gram (of minder naar smaak) rijst- of ahornsiroop, 500 gram mascarpone, 200 gram blauwe bessen, 1 eetlepel maizena of speltbloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met behulp van een deegroller. Smelt de boter en meng de kruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met een lepel. 

Mix de eieren, vanillepoeder en de siroop luchtig en romig. Voeg de mascarpone toe en mix tot een egaal beslag. Bestrooi de blauwe bessen met maizena of bloem. Giet het mascarpone beslag in de springvorm en verdeel de blauwe bessen over de vulling. Schuif in de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Het bestrooien van de bessen met maizena of bloem is niet noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat de bessen niet allemaal naar de bodem zakken. Vind je dat geen probleem, dan is het niet nodig en kun je ze gewoon over het beslag verdelen. 

Laat de cheesecake volledig afkoelen na het bakken, dan is hij helemaal gestolt en is hij het lekkerst. 

Je kunt eventueel de cheesecake nog garneren met verse slagroom en blauwe bessen.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Het is alweer bijna november. Tijd om wat Sinterklaasrecepten op een rij te zetten! Je kunt deze...
lees verder
  Als je een courgette-plant in de tuin hebt staan, dan heb je meestal een overschot...
lees verder
Risotto is erg Smakelijck! Maar het vergt wat oefening, tijd en geduld! Risotto heeft veel...
lees verder
Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Vandaag weer een gemakkelijk recept #zonderpakjesenzakjes. Dit keer een dagschotel uit een zakje....
lees verder
Regelmatig krijg ik vragen van zwangere vrouwen waar ze op moeten letten tijdens zwangerschap....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190