09-08-2019

Blueberry Cheesecake!

In de zomer pluk ik altijd grote hoeveelheden blauwe bessen bij de pluktuin. Deze vries ik in, zodat ik de hele winter een lekkere voorraad heb. Maar natuurlijk doen we ook wat met vers geplukte bessen, want die zijn toch wel het lekkerst!

Je kunt de blauwe bessen natuurlijk ook vervangen door ander heerlijk zomerfruit, of gewoon naturel maken en serveren met een vruchtensaus of vers fruit.

Blueberry Cheesecake!

Ingredienten voor een vorm van 20 centimeter doorsnede:

Voor de bodem: 170 gram (glutenvrije) suikervrije koekjes, 75 gram roomboter

Voor de vulling: 3 eieren, 1 theelepel vanillepoeder, 100 gram (of minder naar smaak) rijst- of ahornsiroop, 500 gram mascarpone, 200 gram blauwe bessen, 1 eetlepel maizena of speltbloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de springvorm volledig met bakpapier.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met behulp van een deegroller. Smelt de boter en meng de kruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met een lepel. 

Mix de eieren, vanillepoeder en de siroop luchtig en romig. Voeg de mascarpone toe en mix tot een egaal beslag. Bestrooi de blauwe bessen met maizena of bloem. Giet het mascarpone beslag in de springvorm en verdeel de blauwe bessen over de vulling. Schuif in de oven en bak de cheesecake in 60 minuten gaar. Het bestrooien van de bessen met maizena of bloem is niet noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat de bessen niet allemaal naar de bodem zakken. Vind je dat geen probleem, dan is het niet nodig en kun je ze gewoon over het beslag verdelen. 

Laat de cheesecake volledig afkoelen na het bakken, dan is hij helemaal gestolt en is hij het lekkerst. 

Je kunt eventueel de cheesecake nog garneren met verse slagroom en blauwe bessen.

Fijn weekend!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

6 Reacties

  • lia den Boer
    lia den Boer vrijdag 19 mrt 2021 om 13:08
    hoi waar kun je mascarpone door vervangen, ik kan dat helaas niet verdragen is tocht te vet groetjes lia
    • Smakelijck vrijdag 19 mrt 2021 om 19:31
      Monchou of naturel roomkaas. Succes!
      • lia den Boer
        lia den Boer zaterdag 20 mrt 2021 om 08:38
        dank u wel
    • Dirk Janssen
      Dirk Janssen vrijdag 26 mrt 2021 om 13:10
      Vraagje, kan ik de ahornsiroop vervangen door honing? En de verhouding dan?
      • Smakelijck vrijdag 26 mrt 2021 om 16:52
        Zeker, zelfde verhouding.
    • Dirkje Janssen
      Dirkje Janssen vrijdag 26 mrt 2021 om 18:10
      Dank je wel!
Laat een bericht achter!
255