P1040274
Maandag 04 apr 2016

Bloemkool-nasi!

Het leuke van deze nasi is dat het alleen maar groente is wat je eet! Heerlijk toch? Een hele bloemkool verdwijnt in dit gerecht, de ideale manier dus om voldoende groenten binnen te krijgen! Eet Smakelijck!


Bloemkool Nasi
 
Ingredienten:
1 bloemkool, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 wortel in kleine blokjes, 2 preien in ringetjes, bakje tauge, 2 eieren, 1/2 theelepel djahe (gemberpoeder), 1/2 theelepel serehpoeder (gemalen citroengras), 1/2 theelepel laos, 1 theelepel kerrie, 1/2 theelepel kurkuma, Keltisch zout en peper, (voor de pittige variant een half theelepeltje sambal van Yakso)

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en maal tot fijne korrels in de keukenmachine (de fijne bloemkool komt in plaats van de rijst).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, bak dit samen in een pan in wat olie of boter glazig. Voeg de nasi-groente (wortel en prei) toe bak deze mee. Voeg de kruiden toe (djahé, sereh, laos, kerrie, kurkuma, zout en peper, en eventueel de sambal). Als laatste mag de gemalen bloemkool erbij samen met de taugé. Roerbak deze nog zo'n 4 tot 5 minuten mee.
Ondertussen kun je de 2 eieren roerbakken in een koekenpan met wat zout en kurkuma. Voeg het roer-ei toe aan de nasi, schep even goed door tot de nasi gaar is. (de nasi is het lekkerst als de groentes nog een beetje beetgaar zijn!). Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
 
Heerlijk met een gebakken eitje en satésaus!

Fijne dag!

Liefs, Williene

Een zeer gemakkelijk brood wat je niet hoeft te kneden en wat niet hoeft te rijzen. Ik maakte...
lees verder
Zoals beloofd, het perfecte bijgerecht recept voor bij de Quinoasalade. Dit recept is ook...
lees verder
Op internet was ik aan 't speuren naar een goed recept voor glutenvrij brood....
lees verder
Jonnie Boer, de bekende drie sterren-chefkok van het restaurant 'De Librije' deelde ooit zijn...
lees verder
Op de Heel-Putten-Bakt beurs had Teus een heerlijke, groene pompoen gekocht. Deze pompoen laat...
lees verder
Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder

15 opmerkingen
  • Margje
    Margje maandag 04 apr 2016 om 09:46
    Zou ik ook limoenblaadjes mee kunnen laten stoven ipv serehpoeder? Dat heb ik nl in huis en ik weet niet of ik serehpoeder hier kan kopen
    • Smakelijck maandag 04 apr 2016 om 09:59
      Vast wel, al zal dit wel een andere smaak geven. Serehpoeder is trouwens gewoon bij de supermarkt te koop ;-) Succes!
      • Margje
        Margje zaterdag 09 apr 2016 om 10:59
        Het was heerlijk! Wat een verrassende maaltijd..
        • Smakelijck zaterdag 09 apr 2016 om 13:24
          Fijn!
  • Nel
    Nel dinsdag 14 jun 2016 om 11:35
    Hoi Williene, Gister dit gerecht weer eens gegeten. Wat was het lekker! Voor ons nooit geen "gewone" nasi meer. We hadden er nog een lekkere rucola salade bijgedaan. Echt top! Voelt echt heerlijk om zoveel verschillende groenten te eten! Als echte vleeseters begonnen we met 1x in de week vegetarisch. Ondertussen eten we nog maar 2x in de week iets van gehakt of kip. Dankzij jouw SUPER recepten zijn we zover gekomen en we missen het vlees echt niet. We zijn je veel dank verschuldigd!
    • Smakelijck dinsdag 14 jun 2016 om 12:32
      Wat fijn om te lezen, Nel! Ik ben heel blij met je reactie, fijn dat de recepten zo in de smaak vallen! Ik doe het heel graag, en dan is het leuk om te lezen dat het niet voor niets is ;-)
  • Marylou
    Marylou donderdag 20 okt 2016 om 11:45
    Hallo Williene, sinds een jaar ben ik groot fan (en mijn gezin een beetje mee
  • Janneke
    Janneke woensdag 02 nov 2016 om 10:44
    Heerlijk recept! De kinderen (en wij) hebben genoten!! Ik heb het zonder citroengras gemaakt, maar ook dan is hij heerlijk.
    • Smakelijck woensdag 02 nov 2016 om 12:40
      Fijn!
  • MC
    MC woensdag 26 jul 2017 om 20:08
    Zijn er naast de keukenmachine nog andere manieren om bloemkoolrijst te maken?
    • Smakelijck donderdag 27 jul 2017 om 10:13
      Heel fijn snijden/hakken met een mes. Of kant en klaar kopen bij o.a. AH.
  • Lisanne
    Lisanne zaterdag 22 dec 2018 om 20:07
    Inderdaad heerlijk om een bord vol met groente te hebben! Voor de afwisseling prima. Ik sluit me aan bij andere reacties! Sinds ik Smakelijck ontdekt heb, heb ik zo veel geleerd over koken en eten we veel gezonder en gevarieerder. Waar ik eerst verdwaalde in de wereld van gezonde voeding, heb ik nu mijn weg gevonden. Dank!
    • Smakelijck maandag 24 dec 2018 om 09:33
      Wat fijn om te lezen, Lisanne! Goed dat je je weg gevonden hebt, geeft altijd rust ;-) Fijne dagen en dankjewel voor je reactie!
  • Wilma
    Wilma vrijdag 08 feb 2019 om 20:59
    Vanavond heb ik dit gemaakt. Het was heerlijk, iedereen vond het lekker!!! :-)
    • Smakelijck zaterdag 09 feb 2019 om 15:26
      Wat fijn! Leuk dat je het even laat weten :-) Fijn weekend!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190