P1040138
Maandag 21 mrt 2016

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes!

Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een voorbeeld van. Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.


Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van (en ook heus heel snel gemaakt ;-)). Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn glutenvrij, E-nummervrij en suikervrij

Ingrediënten voor 5-6 pannenkoekjes:

1 ei, 4 eetlepels boekweitmeel, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 70 gram blauwe bessen, 
0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel biologische of imkerhoning 

Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Verwarm een pan 
op het vuur en bak van het beslag 5-6 kleine pannenkoekjes in wat 
roomboter of kokosolie. 

Serveer de pannenkoekjes met wat blauwe bessen, geraspte citroenschil en honing.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

De potten Chicken Tonight waren, toen ik nog jonger was, razend populair. Supermakkelijk, kip...
lees verder
De winter staat voor de deur en wat is nu lekkerder dan warme chocolademelk op een stormachtige...
lees verder
Vandaag weer een heerlijk lezers-recept, opnieuw van Mandy. Zij is dol op pastinaken, dus na...
lees verder
Ik mag van de webshop Kitchen & More een prachtige tajine weggeven! Wil jij ook graag...
lees verder
Vorige week was ik met mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar lag een man...
lees verder
In onze regio is het deze week vakantie! En in de vakantie worden er natuurlijk koekjes gebakken....
lees verder

2 opmerkingen
  • Karin
    Karin vrijdag 25 mrt 2016 om 09:00
    Beste Willine, Ik zie in het recept wijnsteenbakpoeder staan. Ik heb alleen baking soda in huis. Kan ik dat ook gebruiken? En kan ik de Griekse yoghurt evt. ook vervangen? Groet Karin
    • Smakelijck vrijdag 25 mrt 2016 om 11:16
      Baksoda zou ook kunnen maar dan wil in de combi met de yoghurt (zuur). Als je ook de yoghurt wilt vervangen kun je wellicht beter deze bakken: http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-glutenvrij-en-zuivelvrij-/ Er dan bosbessen door het beslag doen ;-) Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190