P1040138
Maandag 21 mrt 2016

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes!

Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een voorbeeld van. Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.


Ontbijten zonder brood, wat eet je dan? Het is zo gemakkelijk, dat ik er bijna niet bij nadenk, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.
Deze heerlijke pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van (en ook heus heel snel gemaakt ;-)). Maar deze zijn ook erg leuk op de ontbijt of brunchtafel met de komende paasdagen. Zelfs als toetje zullen ze niet misstaan! Vooral erg lekker met bosbessen bovenop, met wat goede honing en citroenrasp. Ook de lemon curd, die ik deze week nog ga bloggen is verrukkelijk bij deze pannenkoekjes.

Blauwe bessen-yoghurt pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn glutenvrij, E-nummervrij en suikervrij

Ingrediënten voor 5-6 pannenkoekjes:

1 ei, 4 eetlepels boekweitmeel, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 70 gram blauwe bessen, 
0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 eetlepel biologische of imkerhoning 

Bereiding: 

Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad beslag. Verwarm een pan 
op het vuur en bak van het beslag 5-6 kleine pannenkoekjes in wat 
roomboter of kokosolie. 

Serveer de pannenkoekjes met wat blauwe bessen, geraspte citroenschil en honing.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deze Tjap Tjoy maak ik vegetarisch. Bij de chinees zitten hier vaak grote repen vlees in, maar ik...
lees verder
Sinterklaastijd komt er weer aan met daarbij allerlei lekkers in de winkels! Ik ben elk jaar...
lees verder
Het jaar 2018 is voorbijgevlogen! Afgelopen jaar heb ik veel recepten op de website gedeeld,...
lees verder
Yoghurt of kwark is hier 's ochtends favoriet. Het is een snel en makkelijk ontbijt...
lees verder
    Brood bakken vergt veel tijd en geduld. Lange rijstijden, je bent...
lees verder
Zoals ik in mijn vorige blog 'Ontbijten zonder brood' al uitlegde, is het meest belangrijke...
lees verder

2 opmerkingen
  • Karin
    Karin vrijdag 25 mrt 2016 om 09:00
    Beste Willine, Ik zie in het recept wijnsteenbakpoeder staan. Ik heb alleen baking soda in huis. Kan ik dat ook gebruiken? En kan ik de Griekse yoghurt evt. ook vervangen? Groet Karin
    • Smakelijck vrijdag 25 mrt 2016 om 11:16
      Baksoda zou ook kunnen maar dan wil in de combi met de yoghurt (zuur). Als je ook de yoghurt wilt vervangen kun je wellicht beter deze bakken: http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-/ http://www.smakelijck.nl/recepten/pannenkoeken-glutenvrij-en-zuivelvrij-/ Er dan bosbessen door het beslag doen ;-) Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190