Maandag 18 mei 2015

Aspergesaus!

Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!


Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!

Aspergesaus met kerrie!

Ingrediënten:

2 eidooiers, 1 theelepel grove mosterd, zout, peper, 2 theelepels (milde) kerrie poeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 125 gram roomboter.

Bereiding:

Mix de dooiers met de mosterd, het zout, de peper, de kerrie poeder en de gedroogde peterselie op hoge stand tot een romig mengsel. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Giet de gesmolten boter in een heel dun straaltje bij het eimengsel terwijl de mixer op vrij hoge stand door mixt (houdt goed in de gaten dat de gesmolten boter wordt opgenomen).

Je hebt nu een vrij stevige geel gekleurde saus, giet een klein beetje water bij (al mixend) tot je de gewenste dikte hebt.

Lekker met aardappeltjes uit de oven!

Tip: ook een heerlijke saus om je geroosterde bloemkool en broccoli in de dippen!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

 

Foto: www.kokenhoelang.nl

Vorige week kwam ik thuis en had Teus een heerlijke koffiecake gebakken. Ik krijg weleens de...
lees verder
Regelmatig krijg ik de vraag op workshops maar ook via mail hoe ik denk over Stevia (of...
lees verder
In de winter kreeg ik een aantal vragen of ik ook lekkere recepten had met spercieboontjes. En...
lees verder
Garam masala is een kruidenmengsel die veel wordt gebruikt in de Indische keuken. Zoals ik...
lees verder
Lasagne is een ideale ovenschotel. Je kunt het goed van tevoren klaarmaken, je kunt 'm in...
lees verder
Er is helaas nog steeds veel onduidelijkheid over vetten. De tijd dat alle vetten uit den...
lees verder

4 opmerkingen
  • Martina Schraal
    Martina Schraal dinsdag 19 mei 2015 om 12:33
    Heerlijk! Gisteren gegeten in combinatie met gekookt eitje, beenham en Asperges natuurlijk!
    • Smakelijck dinsdag 19 mei 2015 om 14:56
      Lekker hé, ik vind 'm ook echt heerlijk bij asperges ;-)
  • Judith
    Judith woensdag 15 mei 2019 om 10:03
    Beste Williene, heerlijk deze asperge saus met kerrie! Ik heb er een vraag over: kun je de saus bewaren? Aangezien er rauw ei in zit? En zo ja, hoe en hoelang? En dan voor gebruik even verwarmen? Ik hoor het graag. Groet, Judith
    • Smakelijck woensdag 15 mei 2019 om 10:14
      Fijn :-) Liefst zo vers mogelijk eten, dan is de saus het lekkerst. Je kunt hem wel een dag in de koelkast bewaren en dan au bain marie verwarmen. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190