Maandag 18 mei 2015

Aspergesaus!

Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!


Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!

Aspergesaus met kerrie!

Ingrediënten:

2 eidooiers, 1 theelepel grove mosterd, zout, peper, 2 theelepels (milde) kerrie poeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 125 gram roomboter.

Bereiding:

Mix de dooiers met de mosterd, het zout, de peper, de kerrie poeder en de gedroogde peterselie op hoge stand tot een romig mengsel. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Giet de gesmolten boter in een heel dun straaltje bij het eimengsel terwijl de mixer op vrij hoge stand door mixt (houdt goed in de gaten dat de gesmolten boter wordt opgenomen).

Je hebt nu een vrij stevige geel gekleurde saus, giet een klein beetje water bij (al mixend) tot je de gewenste dikte hebt.

Lekker met aardappeltjes uit de oven!

Tip: ook een heerlijke saus om je geroosterde bloemkool en broccoli in de dippen!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

 

Foto: www.kokenhoelang.nl

Een nieuwe schoolperiode is alweer een paar weken geleden aangebroken! Elke ochtend worden er...
lees verder
Op workshops maar ook om mij heen hoor ik regelmatig de vraag wat nu gezond, e-nummervrij,...
lees verder
Het zal jullie ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat ik na de zomervakantie iets minder trouw blog...
lees verder
Soms is het zo eenvoudig. Dit zou je nog kun maken als je visite al binnen is. De...
lees verder
Een recept van een wereldgerecht, zonder pakjes en zakjes. Vandaag de quesadilla's. Een...
lees verder
IJs! Met dit weer kunnen ze er geen genoeg van krijgen. En als je ijs maakt van vers fruit, dan...
lees verder

2 opmerkingen
  • Martina Schraal
    Martina Schraal dinsdag 19 mei 2015 om 12:33
    Heerlijk! Gisteren gegeten in combinatie met gekookt eitje, beenham en Asperges natuurlijk!
    • Smakelijck dinsdag 19 mei 2015 om 14:56
      Lekker hé, ik vind 'm ook echt heerlijk bij asperges ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190