Maandag 18 mei 2015

Aspergesaus!

Vorige week was ik in Drenthe en kwam daar heerlijke verse asperges tegen, zo van 't land! Nu vinden wij asperges erg lekker met een klassieke hollandaise saus, maar dit keer heeft Teus 'm een tikje anders gemaakt, namelijk met kerrie. En dat was verrassend lekker! Het is nog aspergetijd tot eind juni, dus we genieten er nog van, zolang het kan!

Aspergesaus met kerrie!

Ingrediënten:

2 eidooiers, 1 theelepel grove mosterd, zout, peper, 2 theelepels (milde) kerrie poeder, 1 eetlepel gedroogde peterselie en 125 gram roomboter.

Bereiding:

Mix de dooiers met de mosterd, het zout, de peper, de kerrie poeder en de gedroogde peterselie op hoge stand tot een romig mengsel. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje. Giet de gesmolten boter in een heel dun straaltje bij het eimengsel terwijl de mixer op vrij hoge stand door mixt (houdt goed in de gaten dat de gesmolten boter wordt opgenomen).

Je hebt nu een vrij stevige geel gekleurde saus, giet een klein beetje water bij (al mixend) tot je de gewenste dikte hebt.

Lekker met aardappeltjes uit de oven!

Tip: ook een heerlijke saus om je geroosterde bloemkool en broccoli in de dippen!

Eet smakelijck!

Liefs, Williene

 

Foto: www.kokenhoelang.nl

Zoals ik in m'n budget blog al schreef, op verzorgingsproducten valt heel wat te besparen. Zowel...
lees verder
Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt kopen met...
lees verder
Een goed artikel wat afgelopen weekend verscheen. Ik wil het jullie niet onthouden. Vooral om op...
lees verder
Je bent er dol op of je gruwelt ervan. Amandelspijs. In een roomboterstaaf of in een lekker...
lees verder
Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen...
lees verder
Al eerder heb ik geschreven over verzorgingsproducten, o.a. hier en hier. Maar wat is er nu...
lees verder

2 opmerkingen
  • Martina Schraal
    Martina Schraal dinsdag 19 mei 2015 om 12:33
    Heerlijk! Gisteren gegeten in combinatie met gekookt eitje, beenham en Asperges natuurlijk!
    • Smakelijck dinsdag 19 mei 2015 om 14:56
      Lekker hé, ik vind 'm ook echt heerlijk bij asperges ;-)
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190