P1040348
Woensdag 04 mei 2016

Aspergesalade!

Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt stipt op 1 van mijn lievelingsgroente. Maar kort verkrijgbaar, en daarom natuurlijk ook zo speciaal. Asperges zijn op veel manieren lekker. Klassiek met een heerlijke saus, in een taart (of deze) of in de soep. Ook in deze salade zijn asperges verrassend lekker. Gewoon op een toastje, of op een broodje, heerlijk! 


Het is weer volop aspergetijd. En als ik ergens dol op ben, dan is het wel op asperges. Echt mijn lievelingsgroente. Maar kort verkrijgbaar, en daarom natuurlijk ook zo speciaal. Asperges zijn op veel manieren lekker. Klassiek met een heerlijke saus, in een taart (of deze) of in de soep. Ook in deze salade zijn asperges verrassend lekker. Gewoon op een toastje, of op een broodje, heerlijk! 

Aspergesalade

Ingredienten:

8 geschilde asperges, 2 eieren, 4 zure augurken, 1,5 theelepel verse of gedroogde bieslook, 1 eetlepel creme fraiche, Keltisch zout en peper

Bereiding:

Kook de eieren gaar en laat afkoelen. Breng de asperges aan de kook en laat 5 minuten koken op laag vuur, zet het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten nagaren. Haal ze uit de pan en laat heel goed uitlekken.

Snijd de augurken en de eitjes heel fijn. Voeg de creme fraiche en de bieslook toe en maak op smaak met zout en peper. Snijd de afgekoelde asperges in plakjes en voeg bij de salade. Meng alle ingredienten goed door elkaar. Voeg eventueel wat creme fraiche toe als je de salade iets smeuiger wilt maken. Serveer de aspergesalade bij een toastje of op brood.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Vorige week was ik met mijn moeder in het ziekenhuis in Amsterdam. Naast haar lag een man...
lees verder
Soms wil ik een gerecht namaken van een zgn. pakje of zakje, maar heb ik sterk mijn twijfels of...
lees verder
Gelukkig, eindelijk lijkt het weer wat beter te worden! We hebben lang in de kou...
lees verder
Heerlijk zo’n gevulde wrap met groenten en een frisse dip! Alleen wat zijn de wraps toch...
lees verder
Het is zó simpel, maar daarom ook zo leuk! Een fruitsalade in de kleuren van de vlag! De foto...
lees verder
Aanstaande zaterdag is het Koningsdag! Gisteren plaatste ik al een lijst met receptenideetjes met...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190