26-06-2018

Argentijnse Beef Chimichurri #zonder pakjes en zakjes!

 

Argentijnse Beef Chimichurri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram biefstuk in plakjes, 1 rode paprika, 1 ui, 250 gram peultjes, 125 milliliter crème fraiche, handje gehakte amandelen

Voor de rijst: zilvervliesrijst, 1 aardappel, 1 theelepel tomatenpuree, zout en peper naar smaak

Voor de biefstukmarinade: ½ theelepel cayennepeper, ½ theelepel uipoeder, 1 theelepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel imkerhoning, 1 teen verse knoflook, zout en peper naar smaak, 2 eetlepel olijfolie

Voor de sausmix: 1 teen verse knoflook, flinke snuf cayennepeper, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, ½ theelepel verse of gedroogde oregano, flinke snuf uipoeder, ½ theelepel tomatenpuree, 1 eetlepel imkerhoning, kneepje verse citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Laat de plakjes biefstuk 15 minuten marineren in de ingrediënten voor de marinade. Kook de peultjes een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn en laat uitlekken.

Rasp de aardappel fijn en kook deze gaar samen met de rijst. Voeg op het laatst de tomatenpuree toe en maak op smaak met zout en peper en meng de gekookte rijst met de crème fraiche.

Meng alle ingrediënten voor de sausmix met elkaar. Voeg evt. een klein beetje water toe. Zet aan de kant.

Snijd de ui in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit wat olie of boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg de reepjes biefstuk toe en bak deze even om en om mee. Voeg de peultjes toe en verwarm deze nog even goed mee.

Schep de groenten met de biefstuk in een schaal en bestrooi met de gehakte amandelen. Serveer met de gekookte rijst en de chimichurri-saus.

Tips voor meer groente:

Verdubbel de porties groenten in het recept. Let op dat je dan waarschijnlijk ook wat extra kruiden nodig hebt om het gerecht op smaak te brengen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Deel via social media

 
Print recept

9 Reacties

  • Corrie
    Corrie donderdag 27 aug 2020 om 18:46
    Lekker hoor!!!
    • Smakelijck vrijdag 28 aug 2020 om 10:09
      Dankjewel!
    • Lydia
      Lydia zondag 27 sep 2020 om 20:07
      Oeh dit klinkt heerlijk! Gebruik je geconcentreerde tomatenpuree?
      • Smakelijck maandag 28 sep 2020 om 10:51
        Yep! Succes met het recept.
    • Gerda Kuiper
      Gerda Kuiper dinsdag 28 dec 2021 om 19:14
      Vandaag Argentijnse beef gegeten. Even een vraag: de chimichurry saus moest apart gezet. Dus die hoeft niet door de rijst en het vlees? Ik hield opeens de sausmix over. Wat moest ik er mee? Toch maar in de vleespan gedaan. Misschien een zinnetje extra toevoegen ter verduidelijking. Overigens: het was heerlijk.
    • Gerda Kuiper
      Gerda Kuiper dinsdag 28 dec 2021 om 19:14
      Vandaag Argentijnse beef gegeten. Even een vraag: de chimichurry saus moest apart gezet. Dus die hoeft niet door de rijst en het vlees? Ik hield opeens de sausmix over. Wat moest ik er mee? Toch maar in de vleespan gedaan. Misschien een zinnetje extra toevoegen ter verduidelijking. Overigens: het was heerlijk.
      • Smakelijck woensdag 29 dec 2021 om 15:43
        Fijn dat het lekker was! Het staat er overigens heel duidelijk: Serveer met de rijst en de saus. Die serveer je er dus gewoon apart bij en eet je als bijgerecht. Succes!
    • Patrick
      Patrick zondag 31 jul 2022 om 17:58
      Alleen onduidelijk wanneer de tomaten puree bij de rijst moet? Als de rijst nog in t water zit of wanneer deze afgegoten is??
      • Smakelijck maandag 08 aug 2022 om 12:29
        Ik giet rijst nooit af maar kook het droog. Dit kan door 2 koppen water met 1 kop rijst te koken, dan is het altijd precies goed. Giet je het wel af, dan zou ik het na het afgieten toevoegen. Succes!
Laat een bericht achter!
279