IMG_4369
Dinsdag 26 jun 2018

Argentijnse Beef Chimichurri #zonder pakjes en zakjes!

Argentijnse Beef Chimichurri - Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes


 

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram biefstuk in plakjes, 1 rode paprika, 1 ui, 250 gram peultjes, 125 milliliter crème fraiche, handje gehakte amandelen

Voor de rijst: zilvervliesrijst, 1 aardappel, 1 theelepel tomatenpuree, zout en peper naar smaak

Voor de biefstukmarinade: ½ theelepel cayennepeper, ½ theelepel uipoeder, 1 theelepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel imkerhoning, 1 teen verse knoflook, zout en peper naar smaak, 2 eetlepel olijfolie

Voor de sausmix: 1 teen verse knoflook, flinke snuf cayennepeper, 1 theelepel gedroogde of verse peterselie, ½ theelepel verse of gedroogde oregano, flinke snuf uipoeder, ½ theelepel tomatenpuree, 1 eetlepel imkerhoning, kneepje verse citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper naar smaak

Bereiding:

Laat de plakjes biefstuk 15 minuten marineren in de ingrediënten voor de marinade. Kook de peultjes een paar minuten voor tot ze beetgaar zijn en laat uitlekken.

Rasp de aardappel fijn en kook deze gaar samen met de rijst. Voeg op het laatst de tomatenpuree toe en maak op smaak met zout en peper en meng de gekookte rijst met de crème fraiche.

Meng alle ingrediënten voor de sausmix met elkaar. Voeg evt. een klein beetje water toe. Zet aan de kant.

Snijd de ui in blokjes en de paprika in reepjes. Verhit wat olie of boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de paprika. Voeg de reepjes biefstuk toe en bak deze even om en om mee. Voeg de peultjes toe en verwarm deze nog even goed mee.

Schep de groenten met de biefstuk in een schaal en bestrooi met de gehakte amandelen. Serveer met de gekookte rijst en de chimichurri-saus.

Tips voor meer groente:

Verdubbel de porties groenten in het recept. Let op dat je dan waarschijnlijk ook wat extra kruiden nodig hebt om het gerecht op smaak te brengen.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Sperziebonen eten wij eigenlijk altijd alleen als ze in het seizoen zijn, en dan het liefst ook...
lees verder
Wat te doen met een pompoen... De herfst en winter zijn dé seizoenen voor winterse groenten...
lees verder
Het is weer bijna weekend, tijd voor iets lekkers bij de koffie ;-)  Deze lekkere...
lees verder
Deze ovenpasta heb ik al een aantal keer gemaakt en valt hier erg in de smaak (behalve bij zoon,...
lees verder
Al een hele tijd geleden kreeg ik de vraag of ik ook een recept had voor eierkoeken. Nu eet ik...
lees verder
Lasagnesaus maak ik iedere keer weer anders. Je kunt met dit recept eindeloos varieren en het...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190