IMG_2338.JPG
Maandag 05 aug 2019

Arabische Kip Orzo #Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes!


Orzo lijkt erg op rijst maar is een soort pasta. Ik kon het niet vinden voor onderstaand gerecht, dus ik heb zilvervliesrijst genomen. En dat kan dus ook prima voor dit recept. Wil je liever een ander soort graan, dan kan dat ook. Tegenwoordig zijn er zoveel varianten te vinden in de supermarkt en natuurwinkels! Leuk om er eens tussen te kijken en iets te kiezen wat je nog nooit hebt gegeten :-) 

Arabische Kip Orzo -  Wereldgerecht zonder pakjes en zakjes

Ingrediënten voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet, 1 ui, 1 courgette, 125 gram cherrytomaten, 100 gram gedroogde abrikozen, handje amandelen, 200 gram zilvervliesrijst of Orzorijst

Marinademix: 1 theelepel komijnpoeder, 1 teen fijngesneden knoflook, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel uipoeder, flinke snuf kaneelpoeder, snufje cayennepeper, ½ theelepel lavas, Keltisch zout en peper naar smaak, 1 flinke eetlepel tomatenpuree

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen en de courgette in blokjes, halveer de cherrytomaten en snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de kip in blokjes.

Kook de rijst of Orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Meng de kruiden voor de marinade met 1 eetlepel olie en de tomatenpuree.

Verwarm wat olie of boter in een pan en bak hierin de kipblokjes samen met de ui rondom bruin. Zet dan het vuur laag en voeg het tomatenpureemengsel toe en verwarm dit 1 minuut mee.

Voeg de courgette toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg de cherrytomaten en de abrikozen toe en laat nog even meebakken. Voeg de rijst toe aan het gerecht, meng goed met elkaar. Hak de amandelen grof en strooi over het gerecht. Serveer het gerecht direct. Heb je iets over? Eet het de volgende dag als lunch, dit kan ook koud! 

Dit gerecht is glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij

Meer groente? Eet er een salade bij of voeg een rode paprika toe aan het gerecht.

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door kikkererwten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Afgelopen weekend heb ik weer eens koekjes gebakken. Zoals jullie weten eet ik van maandag...
lees verder
Van een courgetteplant heb je ontzettend veel én lang plezier. Dus als je een hoekje over hebt...
lees verder
Corinne Gouget, de schrijfster van het boekje 'Wat zit er in uw eten?' is afgelopen zomer...
lees verder
Het is al een hele tijd geleden dat ik een aantal recepten voor salades heb geschreven....
lees verder
In deze tijd van het jaar wordt het steeds lastiger om iets te bedenken wat op tafel komt te...
lees verder
Even geen recept in deze blog maar iets anders wat ik met jullie wil delen. Misschien kennen...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190