IMG_1602.JPG
Maandag 12 aug 2019

Amerikaanse Kip Jambalaya - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes!


Toen ik dit gerecht maanden geleden maakte was deze nog te vinden in het assortiment Wereldgerechten. Inmiddels is het gerecht uit het assortiment gehaald. Dus mocht dit één van je favoriete gerechten zijn, dan kun je hem nu zelf maken, zonder pakje of zakje! 

Fijne dag!

Amerikaanse Kip Jambalaya - Wereldgerecht #zonder pakjes en zakjes!

Ingredienten voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 1 rode paprika, 1 ui, 1 teen knoflook, 250 gram kastanjechampignons, 3-4 verse tomaten (of gebruik 1 blik biologische tomatenblokjes), 3 stengels bosui, 200-250 gram zilvervliesrijst

Marinade: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel uipoeder, 1 teen knoflook, 1 theelepel korianderpoeder, flinke snuf cayennepeper, ½ theelepel komijnpoeder, Keltisch zout en peper, 2 eetlepels olijfolie

Sausmix: 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 ½  theelepel mediterrane kruiden (Euroma), 1 eetlepel tomatenpuree, scheutje water

Bereiding:

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng de kip met de ingrediënten voor de marinade en laat ongeveer 15 minuten marineren.

Snijd de paprika, tomaten, ui en knoflook in blokjes, de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes.

Bak de kip in een ruime pan rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, champignons, paprika en de kruiden voor de saus toe en bak dit zo’n 3 minuten mee. Voeg de gekookte rijst toe, de tomaten en de bosui en laat het gerecht nog een paar minuten garen om de smaken goed in te laten trekken. Maak het op smaak met zout en peper en serveer.

Meer groente? Voeg een potje mais toe aan het gerecht. Je kunt ook een handje doperwten toevoegen.

Het oorspronkelijke gerecht is met chorizo. Zelf eten wij geen sterk bewerkt vlees, maar als je dit wel wilt toevoegen, voeg dan 150 gram chorizo in blokjes toe aan het gerecht. Voeg dit toe bij de kipfilet.

Vegetarisch? Laat de kipfilet achterwege en vervang dit door blokjes tofu.

Het gerecht is glutenvrij en zuivelvrij.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

Zoals ik gisteren had beloofd vandaag een recept voor de komende paasdagen met advocaat. Jullie...
lees verder
Een gerecht waar veel vraag naar was: Turkse Durum. Vandaag vind je het recept hier. Mijn...
lees verder
Met het regenachtige weer van gisteren hadden m'n zoontje en ik echt zin om iets lekkers te gaan...
lees verder
Ook pita-broodjes zijn niet moeilijk om zelf te maken. Ze zijn ook veel lekkerder en luchtiger...
lees verder
Deze week hoop ik mijn lekkerste salades aan jullie door te geven. Het is zo makkelijk te...
lees verder
Let op: Dit is een oude blog uit 2014 die ik omhoog haal, maar omdat er weer zoveel vraag is naar...
lees verder

5 opmerkingen
  • Geerke
    Geerke donderdag 15 aug 2019 om 16:11
    Hoi Wiliëne, Waar kan ik de mediterrane kruiden (Euroma) kopen? Bedankt voor je antwoordt!
    • Smakelijck donderdag 15 aug 2019 om 18:51
      Deze zijn in de supermarkt te koop.
    • Margje
      Margje woensdag 28 aug 2019 om 15:01
      https://www.euroma.nl/hoogwaardige-kruiden/mediterrane-kruiden/ deze kruiden dus. Heb ze nog niet gevonden dus maak zelf wel wat
  • Wilma
    Wilma vrijdag 15 nov 2019 om 16:45
    Staat vandaag op het menu, ben benieuwd!
    • Smakelijck vrijdag 15 nov 2019 om 17:30
      Eet Smakelijck!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190