Ajam Smoor2.JPG
Maandag 13 jan 2020

Ajam Smoor Boemboe #zonder pakjes en zakjes!


Op de website vind je al diverse boemboes, bijvoorbeeld de Ajam Paniki, Sajoer boontjes en de Babi Ketjap. Vandaag komt daar dit bijgerecht bij. 

Het valt me inmiddels wel op dat er erg veel suiker aan de kant-en-klare boemboes zijn toegevoegd. Als je deze dus nog regelmatig uit het pakje eet, dan kan de smaak wat afwijken doordat het veel minder zoet is. Je kunt het eventueel zelf wat zoeten met kokosbloesemsuiker, maar als je altijd al suikervrij eet dan is dat niet nodig. Je kunt het ook langzaam afbouwen zodat je aan de pure smaken went. Hier zijn ze in ieder geval dol op deze boemboes, zeker als bijgerecht bij bami of nasi! Heerlijk.

Ajam Smoor - Boemboe zonder pakjes en zakjes

Ingredienten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:

250 gram kipfilet, 200 gram zilvervliesrijst, 200 milliliter kippenbouilllon (naturcompagnie zonder suiker en zonder gist of zelfgemaakt)

Kruidenmix: 1 gesnipperde ui, 3 eetlepels sojasaus of ketjap manis (Terrasana of Tomasu, Ketjap van Yakso), 1 theelepel sambal (Yakso), 1 teen gesnipperde knoflook, ¼ theelepel kruidnagelpoeder, ½ theelepel kaneel, Keltisch zout en peper naar smaak, optioneel 1 eetlepel palm- of kokosbloesemsuiker

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in blokjes. Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de kruidenmix toe en de 200 milliliter kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen tot het saus de gewenste dikte heeft. Bind de saus eventueel met wat maizena of arrowroot. Serveer met rijst en groente naar keuze. Dit gerecht is ook erg lekker bij nasi of bami. Uiteraard hoef je er dan geen extra rijst bij te koken. 

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

Met wraps kun je alle kanten op. Maar het is ten eerste erg moeilijk om wraps te vinden die...
lees verder
Soezen zijn erg leuk om te maken. Het is erg makkelijk en de ingredienten heb je waarschijnlijk...
lees verder
Het is lang koud gebleven, maar gelukkig breekt de zon steeds vaker door! Dat is ook goed...
lees verder
Speciaal voor Valentijnsdag bedacht ik een recept voor deze heerlijke frambozenslof. En of je er...
lees verder
Krijgen we van het eten van eieren een te hoog cholesterol? Jarenlang hebben artsen ons...
lees verder
In het weekend is er altijd net even iets meer tijd om iets lekkers klaar te maken op...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190