22-10-2019

Ajam Paniki Boemboe #zonder pakjes en zakjes! ​​​​​​​

Ajam Paniki is een vleesgerecht dat je bij bijvoorbeeld nasi of bami kunt serveren. Het is erg snel gemaakt en een heerlijk bijgerecht. Je kunt het ook serveren bij de Sajoer boontjes. In combinatie met wat gekookte rijst heb je dan een complete maaltijd. 

Ajam Paniki - Boemboe zonder pakjes en zakjes! 

Ingrediënten voor een bijgerecht voor 2-3 personen:

300 gram kipfilet of kippendijen, 1 ui, 1 teen knoflook, 200 milliliter kippenbouillon (zelfgemaakt of Naturcompagnie - zonder suiker en gist)

Kruidenmix: 1 theelepel sambal, 1 theelepel laos, 1 eetlepel sojasaus, ½ theelepel citroengras, 1 theelepel paprikapoeder, ¼ theelepel komijnpoeder, 1,5 eetlepel tomatenpuree, Keltisch zout en peper, optioneel 1 eetlepel palmsuiker 

Bereiding:

Snijd de kip in grove stukken. Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de ui, knoflook en kruidenmix toe. bak even mee en blus af met 200 milliliter kippenbouillon. Laat de kip wat inkoken en laat het vocht wat verdampen. Wil je de saus wat dikker? Bind de saus dan in met maïzena of arrowroot*.

Eet Smakelijck! 

Liefs, Williene

*Maak van 1 eetlepel bindmiddel een papje met wat koud water. Voeg beetje bij beetje toe aan de saus en kook een minuut mee tot het de gewenste dikte heeft. 

Deel via social media

 
Print recept

10 Reacties

  • Bianca
    Bianca zaterdag 24 apr 2021 om 14:39
    Goededag. Is dit recept zoals beschreven geschikt bij een koolhydraatarm dieet?
    • Smakelijck maandag 26 apr 2021 om 10:40
      Zeker!
    • Wendy
      Wendy zaterdag 10 jul 2021 om 17:17
      Hoi! Praat je hier over verse citroengras of gedroogde citroengras? Alvast bedankt!
      • Smakelijck maandag 12 jul 2021 om 06:49
        Ik gebruik in dit recept gedroogde citroengras.
    • Susanne
      Susanne maandag 09 aug 2021 om 11:02
      Is van dit recept ook een vegetarische variant te maken?
      • Smakelijck donderdag 12 aug 2021 om 14:26
        Je zou blokjes tofu of tempeh kunnen gebruiken of vegetarische kip-stukjes.
    • Annette
      Annette woensdag 23 nov 2022 om 17:50
      Favoriet recept van ons gezin. De boontjes eten we er naturel bij want er is saus en smaak genoeg van de ajam paniki. Blij met je recepten!
      • Smakelijck donderdag 24 nov 2022 om 11:49
        Fijn!
    • Erwin
      Erwin zondag 28 jan 2024 om 18:31
      lekker gerecht we hebben er van gesmuld, saus was na even indikken precies goed, altijd beter dan binden met maïzena, dan gaat er toch iets van de smaak verloren.
      • Smakelijck maandag 29 jan 2024 om 09:39
        Fijn om te lezen!
Laat een bericht achter!
279