Woensdag 05 apr 2017

Advocaat!

Volgend weekend is het Pasen! Vandaar dat ik vandaag een echte paaslekkernij post, namelijk advocaat. Natuurlijk kun je dit het hele jaar door gebruiken, maar met Pasen zie je het regelmatig in recepten en gerechten verwerkt. Morgen post ik een heerlijke Paastaart mét advocaat! Houd de site dus in de gaten ;-) 

Fijne dag!

Advocaat

Ingredienten:

6 eidooiers, 75 gram biologische of imkerhoning, 175 milliliter brandewijn, eventueel een snufje vanillepoeder of merg van een vanillestokje

Bereiding:

Klop de eidooiers schuimig met de honing. Giet voorzichtig de brandewijn erbij. Meng nog even goed door. Verwarm het mengsel al kloppend au bain marie. Blijf kloppen als het licht begint te borrelen. Klop het zo ongeveer 5 minuten tot het begint in te dikken. Haal de advocaat van het vuur en laat het rustig afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast.

Liefs, Williene

  Deze salade vond ik in de laatste Allerhande. Ik heb hem wel hier en daar aangepast...
lees verder
  Het is je vast ook al opgevallen: er verandert veel in de voedingswereld. Er is veel...
lees verder
Leuk als hapje, bijgerechtje bij een soep of als voorgerechtje met wat veldsla!  Gevulde...
lees verder
Ook fan van de broodjes met roomkaas van de La Place? Hier het recept om deze zelf te maken!...
lees verder
    Amandelmelk is een heerlijke vervanger van gewone koemelk of soyamelk. Ik...
lees verder
Vandaag is de laatste dag dat de actie geldt op de Smakelijck Kookboeken. Wil je nog gebruik...
lees verder

11 opmerkingen
  • Carolien
    Carolien zaterdag 08 apr 2017 om 11:22
    O, fijn, advocaat maken zonder magnetron!
  • Antje
    Antje maandag 10 apr 2017 om 06:17
    Voor hoeveel advocaat is dit recept?
    • Smakelijck maandag 10 apr 2017 om 13:04
      Dit recept is voor ongeveer 250 milliliter. De helft is ongeveer nodig voor de taart.
  • Karin
    Karin maandag 10 apr 2017 om 18:24
    Ha ,maakt het nog uit of je jenever of brandewijn gebruikt in het recept? Is jenever niet wat zachter van smaak ? En welk merk is het beste ,weet je dat? Bij voorbaat dank voor je antwoord ,) EN voor het recept ! Gr.Karin
    • Smakelijck maandag 10 apr 2017 om 19:53
      Jenever kan ook prima. Zeker als dat zachter van smaak is ;-) Ik vond brandewijn vrij sterk! Hier was maar 1 merk brandewijn, dus dat maakt denk ik niet veel uit. Succes!
  • C. Vlastuin
    C. Vlastuin donderdag 22 mrt 2018 om 08:39
    Het lekkerst is citroenbrandewijn!
    • Smakelijck donderdag 22 mrt 2018 om 10:06
      Bedankt voor je tip!
  • Bertha Koetsier
    Bertha Koetsier woensdag 28 mrt 2018 om 13:38
    Hallo Williene, Ik wil graag de sneeuwster maken voor Paasweekend..Nu vraag ik me alleen af of er echt geen suiker in brandewijn zit.In Citroenbrandewijn wel. En nu las ik net ergens dat brandewijn hetzelfde zou smaken als suikerwater dus nu twijfel ik.Ik mag momenteel echt geen suiker.. Groetjes Bertha
  • Bertha Koetsier
    Bertha Koetsier woensdag 28 mrt 2018 om 13:38
    Hallo Williene, Ik wil graag de sneeuwster maken voor Paasweekend..Nu vraag ik me alleen af of er echt geen suiker in brandewijn zit.In Citroenbrandewijn wel. En nu las ik net ergens dat brandewijn hetzelfde zou smaken als suikerwater dus nu twijfel ik.Ik mag momenteel echt geen suiker.. Groetjes Bertha
    • Smakelijck woensdag 28 mrt 2018 om 14:52
      Dat zou ik voor de zekerheid vragen bij de slijter en evt. vragen om een alternatief. Succes!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190