DBE5329C-6863-4EA2-A16F-B9AAEB0F66F0 (1).JPEG
Maandag 03 jun 2019

Actie: Zonnebrandcrèmes 15% korting!


Dat waren afgelopen weekend ineens flinke temperaturen! Reden voor veel mensen om zich weer flink in te smeren. Nu ben ik altijd fel tegen de gewone zonnebrandcremes geweest, omdat ik denk dat deze gewone zonnebrandcremes meer kwaad doen, dan goed en dat blijkt ook wel uit dit onderzoek, dat via zonnebrandcremes kankerverwekkende stoffen in het bloed terecht komen. 

Zelf probeer ik al vroeg in het voorjaar buiten te zijn, zodat je geleidelijk een laagje opbouwt en daardoor niet verbrand als het hoog zomer is. Sowieso vermijd ik volle zon, maar soms ontkom je er niet aan om te smeren, zeker niet met (jonge) kinderen. Maar kies dan wel voor een natuurlijke en biologische zonnebrandcreme. 

De cremes in de webshop zijn 100% natuurlijke, biologische en veganistische zonnebrandcremes en  beschermen tegen de zon en stimuleren het herstellend vermogen van de huid om de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine D aan te maken.

​De bescherming is gebaseerd op zinkoxide mineralen die de zon reflecteren zonder gebruik te maken van nanodeeltjes.

Zonnebrandlotion wordt vaak in grote hoeveelheden opgebracht, en op grote delen van het lichaam. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat chemische varianten enorm slecht zijn voor het lichaam.

Maar waarom eigenlijk? En waarom zijn natuurlijke beter?

1. Er worden geen schadelijke, chemische stoffen opgenomen in het lichaam. 

Chemische zonnebrandlotion, daarentegen, dringt de bloedbaan binnen en blijft in het lichaam. Oxybenzone, een ingredient dat in de meeste chemische zonnebrandmiddelen zit, kan tegenwoordig worden gevonden in het lichaam van 96% van meisjes van 6 tot 8 jaar.Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat chemische ingrediënten van zonnebrandlotions de opname van andere chemische stoffen in de huid stimuleren.

​Natuurlijke zonnebrandlotion is het veiligst, omdat de actieve ingrediënten op het huidoppervlak blijven, en de zonnestralen reflecteren.

2. Het veroudert de huid niet. 

Vrije radicalen spelen een grote rol in het verouderingsproces van de huid. Ze ontstaan door invloeden zoals roken, luchtvervuiling en UV straling. Vrije radicalen stimuleren vroegtijdige veroudering door celstructuren aan te tasten en collageen- en elastinevezels af te breken.

Sommige chemische stoffen in zonnebrandlotions kunnen de productie van vrije radicalen versterken in plaats van tegengaan, wat gebeurt tijdens de opname van UVA straling.

Er is zelfs uit onderzoek gebleken dat sommige chemische zonnebrandmiddelen meer vrije radicalen veroorzaken dan wanneer je helemaal geen zonnebrand gebruikt! 

3. Het beschadigt de cellen niet.

De chemische componenten van zonnebrandlotion kunnen celschade veroorzaken. Verschillende onafhankelijke onderzoeken kwamen tot de conclusie dat bepaalde chemische ingrediënten in zonnebrandcrimes DNA schade kunnen veroorzaken in huidcellen, nadat deze is blootgesteld aan UV straling, met een verhoogd risico op kanker als gevolg.

4. Het irriteert de huid niet.

Chemische zonnebrandmiddelen zijn vele malen agressiever voor de huid, en kunnen veel problemen veroorzaken. Van zinkoxide daarentegen, zijn geen gevallen bekend van huidallergische reacties.

Daarnaast is het geschikter wanneer je snel last krijgt van acne, omdat de natuurlijke filter de huidporiën niet verstopt.

Om je te laten kennis maken met natuurlijke zonnebrandcremes ontvang je deze maand 15% korting in de webshop! Je vindt in de webshop de volgende cremes:

Skalaris Sun Cream SPF 15

Skalaris Sun Cream SPF 30

Ohm Sunlotion SPF 15

Ohm Shunlotion SPF 30 

Fijne dag! 

Liefs, Williene

Labels:
Mijn nieuwe kookboek is bíjna klaar, vandaag heb ik de laatste recepten hiervoor ingezonden en...
lees verder
Deze feestelijke chocolade cakerol is eenvoudig te maken, met feestdagen in het vooruitzicht zou...
lees verder
Zelf koekjes bakken is vaak verrassend eenvoudig. Er zijn niet heel veel ingrediënten voor...
lees verder
Mmm, de lente op je bord! Een lekker lunch-gerechtje voor als je iets meer tijd hebt!...
lees verder
Op mijn rijsttafel plaats ik altijd een schaal gewokte groenten.Dit kunnen groenten naar...
lees verder
Ik kreeg pas de vraag van een lezer of ik ook een recept had met bloemkool. En ja, die heb...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190