P1050083
Woensdag 10 mei 2017

Aardbeientaart!

Aanstaande zondag is het moederdag, en of je hier nu wel of niet bij stil staat, een lekkere Zomerse taart gaat er altijd wel in ;-) Alvast een fijne en hopelijk zonnige dag gewenst! 


Aardbeientaart voor Moederdag!

Ingrediënten voor een taart van 20 centimeter doorsnede:

Voor het deeg: 125 gram (spelt)bloem, 90 gram roomboter, 75 gram kokosbloesemsuiker, 1 eidooier, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, snufje (Keltisch) zout

Voor de spijsvulling: 60 gram amandelmeel, 30 gram biologische honing, 1/2 ei

Voor de opmaak: 250 gram mascarpone, 125 milliliter biologische slagroom, 2 eetlepels biologische honing, 100 gram (diepvries)aardbeien, 300 gram verse aardbeien

Bereiding:

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng tot een soepel deeg. Laat even rusten in de koelkast. Meng de ingrediënten voor het spijs in een kom tot een smeuïg, smeerbaar spijs.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik voor deze taart alleen de ring van een springvorm. Zet de ring op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Duw het deeg in de ring met een kleine opstaande rand van ongeveer 1-1,5 centimeter. Verdeel het spijs voorzichtig over het midden van het deeg en schuif de taart in de oven. Bak de taartbodem in 20-25 minuten bruin en gaar.

Ga verder met de diepvries aardbeien. Doe hiervoor de aardbeien in een pan met een klein beetje water en kook dit tot een fijne, zachte moes. Doe de aardbeien in de blender en maal helemaal fijn. In plaats van deze aardbeienpuree kan ook 1 eetlepel suikervrije aardbeienjam (FiordiFrutta of Stdalfour) gebruikt worden.

Klop de mascarpone romig met de honing, voeg de slagroom toe. Klop tot een stijve room. Voeg lepel voor lepel de gepureerde aardbeien toe tot deze room mooi zachtroze kleurt. Doe de room in een spuitzak. Spuit de room in mooie strepen of toeven op de taartbodem. Snijd de aardbeien in parten of halveer ze en versier hiermee de taart.

Fijne Moederdag!

Nog meer leuke taart tips voor Moederdag: 

Moederdagtaart

Frambozenslof

Liefs, Williene

Als laatste in de serie van de kerstrecepten nog een heerlijk taartje bij de koffie. Het...
lees verder
De laatste in de serie salades blog ik ook maar even. Het is geen salade, maar hoort wel bij de...
lees verder
Ik mag van de webshop Kitchen & More een prachtige tajine weggeven! Wil jij ook graag...
lees verder
Een favoriet wintergerecht hier is toch wel gestoofde rode kool met appeltjes. Wij eten dit met...
lees verder
Voor de Foe yong hai heb je nodig: 1 prei, in dunne ringen gesneden, ong. 200 gr....
lees verder
Mmm, nu er weer wat zomers weer komt heb je echt zin lekkere zomerse gerechten die niet al te...
lees verder

4 opmerkingen
  • margje
    margje vrijdag 12 mei 2017 om 16:40
    Jawel.. recept geprint.. wat mij betreft kan hij aan de slag
    • Smakelijck zaterdag 13 mei 2017 om 12:20
      Haha, Succes!
  • Grietje
    Grietje zaterdag 13 mei 2017 om 21:41
    Jawel..staat in koelkast! Met gkutenvrije bloem (zonder toevoegingen)Alleen werd mijn mascarpone mengsel waterig toen ik t er op spoot..klop jij t met mixer of garde?en spatel je het aardbeien mengsel erdoorheen of mix je dat erdoorheen..k zit me even af te vragen wat er verkeerd gegaan kan zijn..verder ziet t er lekker uit,nu nog proeven..;-)
    • Smakelijck maandag 15 mei 2017 om 10:00
      Oh, wat jammer! Ik klopt het met de mixer en dan op 't laatst de aardbeien erdoor. Wellicht was dat wat te nattig? Of teveel aardbei? Hopelijk was het nog wel lekker!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190