Vrijdag 01 jun 2012

Aardappelwaaiers!


Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de variatie is dit een leuke manier om te serveren:

Aardappelwaaiers:

Ingredienten:
Aardappels met schil, olijfolie, zout en evt andere ingredienten naar keuze.

Boen de aardappels schoon. Maak met een scherp mesje sneetjes van een paar cm diep in de aardappel, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes stevig aan elkaar blijven zitten.

Je kunt de aardappelwaaiers nu naturel in de ovenschaal zetten en bestrooien met wat zout en olijfolie. Je kunt ze ook bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder, plakjes knoflook tussen de sneetjes stoppen, plakjes spek of kruiden als verse rozemarijn bijv.

Bak de waaiers in ongeveer 45 min-1uur goudbruin in de oven op 200 graden.

De herfst is het seizoen dat er een overvloed is aan appels. En ja, wat doe je met al die appels?...
lees verder
Héérlijk, (bijna) vakantie! Wie heeft er geen zin in? Of je nou thuis blijft of ver weg gaat,...
lees verder
Van een trouwe volger kreeg ik dit heerlijke recept! En oh, wat zijn ze lekker!...
lees verder
Al een tijdje wilde ik graag een 'gewone' cake proberen te maken, alleen dan met verantwoorde...
lees verder
Het weer ziet er weer prachtig uit voor komende dagen... Tijd voor ijs! Ze zijn zó gemaakt,...
lees verder
  Actie is gesloten - De winnaars hebben een mail gekregen.  Het nieuwe jaar is...
lees verder

2 opmerkingen
  • moeke
    moeke zaterdag 16 jun 2012 om 22:01
    Hoi, wat voor aardappels kun je het beste gebruiken? Vastkokend denk ik zelf, maar heb nu alleen kruimig liggen, zal dat ook gaan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:37
      Ik gebruik hier allerlei soorten aardappels voor. Gaat altijd goed! Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190