Vrijdag 01 jun 2012

Aardappelwaaiers!


Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de variatie is dit een leuke manier om te serveren:

Aardappelwaaiers:

Ingredienten:
Aardappels met schil, olijfolie, zout en evt andere ingredienten naar keuze.

Boen de aardappels schoon. Maak met een scherp mesje sneetjes van een paar cm diep in de aardappel, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes stevig aan elkaar blijven zitten.

Je kunt de aardappelwaaiers nu naturel in de ovenschaal zetten en bestrooien met wat zout en olijfolie. Je kunt ze ook bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder, plakjes knoflook tussen de sneetjes stoppen, plakjes spek of kruiden als verse rozemarijn bijv.

Bak de waaiers in ongeveer 45 min-1uur goudbruin in de oven op 200 graden.

  Wij zijn dol op de echte ouderwetse appelbeignets. Niet de appelflappen die je kunt...
lees verder
  Hectische tijden in huize Morren-Klinck ;-) Het uitgeven van een nieuw...
lees verder
Afgelopen week is de nieuwe kaart van start gegaan in Restaurant Smakelijck! Een nieuwe kaart vol...
lees verder
Ik kreeg behoorlijk wat aanvragen voor sausjes bij groenten. Kaassausjes, groentesausjes etc....
lees verder
De titel is misschien wat misleidend, want als je verder kijkt in het recept kom je de ham...
lees verder
Een echte trend van dit moment zijn freakshakes. Deze enorme calorie-bommen zijn over het...
lees verder

2 opmerkingen
  • moeke
    moeke zaterdag 16 jun 2012 om 22:01
    Hoi, wat voor aardappels kun je het beste gebruiken? Vastkokend denk ik zelf, maar heb nu alleen kruimig liggen, zal dat ook gaan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:37
      Ik gebruik hier allerlei soorten aardappels voor. Gaat altijd goed! Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190