Vrijdag 01 jun 2012

Aardappelwaaiers!


Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de variatie is dit een leuke manier om te serveren:

Aardappelwaaiers:

Ingredienten:
Aardappels met schil, olijfolie, zout en evt andere ingredienten naar keuze.

Boen de aardappels schoon. Maak met een scherp mesje sneetjes van een paar cm diep in de aardappel, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes stevig aan elkaar blijven zitten.

Je kunt de aardappelwaaiers nu naturel in de ovenschaal zetten en bestrooien met wat zout en olijfolie. Je kunt ze ook bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder, plakjes knoflook tussen de sneetjes stoppen, plakjes spek of kruiden als verse rozemarijn bijv.

Bak de waaiers in ongeveer 45 min-1uur goudbruin in de oven op 200 graden.

Deze heerlijke mangochutney komt uit het kookboek 'Sauzen' van chefkok Peter Auer. Ik ben...
lees verder
En de rijsttafel recepten gaan nog even door na een flinke pauze ;-) Op aanvraag het...
lees verder
Bedenk dat elke stap die je zet richting gezonder en bewuster eten er één is. Ook al is het...
lees verder
  Vandaag het laatste voorgerecht of tussengerecht voor het kerstmenu. Ik kwam er...
lees verder
Voor komende Oud & Nieuw heb ik alle recepten van voorgaande jaren voor je op een rij gezet....
lees verder
Het weer slaat om, tijd voor een lekker bakrecept! Muffins zijn altijd zo gemaakt en lukken, over...
lees verder

2 opmerkingen
  • moeke
    moeke zaterdag 16 jun 2012 om 22:01
    Hoi, wat voor aardappels kun je het beste gebruiken? Vastkokend denk ik zelf, maar heb nu alleen kruimig liggen, zal dat ook gaan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:37
      Ik gebruik hier allerlei soorten aardappels voor. Gaat altijd goed! Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190