Vrijdag 01 jun 2012

Aardappelwaaiers!

Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de variatie is dit een leuke manier om te serveren:

Aardappelwaaiers:

Ingredienten:
Aardappels met schil, olijfolie, zout en evt andere ingredienten naar keuze.

Boen de aardappels schoon. Maak met een scherp mesje sneetjes van een paar cm diep in de aardappel, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes stevig aan elkaar blijven zitten.

Je kunt de aardappelwaaiers nu naturel in de ovenschaal zetten en bestrooien met wat zout en olijfolie. Je kunt ze ook bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder, plakjes knoflook tussen de sneetjes stoppen, plakjes spek of kruiden als verse rozemarijn bijv.

Bak de waaiers in ongeveer 45 min-1uur goudbruin in de oven op 200 graden.

Deze groente-taartjes zijn een erg leuk bijgerecht. Door de 1-persoonsvorm zien ze er schattig...
lees verder
Risotto is erg Smakelijck! Maar het vergt wat oefening, tijd en geduld! Risotto heeft veel...
lees verder
Een aardappelgratin is een makkelijk en vooral Smakelijck bijgerecht bij een kerstdiner. In...
lees verder
IJs! Met dit weer kunnen ze er geen genoeg van krijgen. En als je ijs maakt van vers fruit, dan...
lees verder
Dit keer een recept op aanvraag van een lezer. Hij stond al op de planning om binnenkort gepost...
lees verder
Afgelopen week kwam ik in de nieuwste Allerhande deze heerlijke perentaart tegen. Hij zag er...
lees verder

2 opmerkingen
  • moeke
    moeke zaterdag 16 jun 2012 om 22:01
    Hoi, wat voor aardappels kun je het beste gebruiken? Vastkokend denk ik zelf, maar heb nu alleen kruimig liggen, zal dat ook gaan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:37
      Ik gebruik hier allerlei soorten aardappels voor. Gaat altijd goed! Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190