Vrijdag 01 jun 2012

Aardappelwaaiers!

Wij zijn dol op aardappels uit de oven. Gewoon met schil, lekker makkelijk. Maar voor de variatie is dit een leuke manier om te serveren:

Aardappelwaaiers:

Ingredienten:
Aardappels met schil, olijfolie, zout en evt andere ingredienten naar keuze.

Boen de aardappels schoon. Maak met een scherp mesje sneetjes van een paar cm diep in de aardappel, maar snijd ze niet helemaal door zodat de plakjes stevig aan elkaar blijven zitten.

Je kunt de aardappelwaaiers nu naturel in de ovenschaal zetten en bestrooien met wat zout en olijfolie. Je kunt ze ook bestrooien met kruiden zoals paprikapoeder, plakjes knoflook tussen de sneetjes stoppen, plakjes spek of kruiden als verse rozemarijn bijv.

Bak de waaiers in ongeveer 45 min-1uur goudbruin in de oven op 200 graden.

Van Mexicaans gaan we zo over in Italiaans. We reizen heel wat af in onze recepten...  ...
lees verder
Op Facebook was het weer mogelijk om mee te stemmen welk recept je als eerste op de website wilde...
lees verder
Al een tijdje stond dit brood bij m'n favorieten om eens uit te proberen. Het is een recept van...
lees verder
Een makkelijke maaltijd. Snel klaar en lekker pittig, maar toch zoet door het fruit. Als je...
lees verder
Afgelopen week werd onderstaand artikel gepubliceerd en deze wil ik jullie niet onthouden....
lees verder
  Sinds ik alles kook zonder pakjes en zonder zakjes en geen kant en klaar meer eet...
lees verder

2 opmerkingen
  • moeke
    moeke zaterdag 16 jun 2012 om 22:01
    Hoi, wat voor aardappels kun je het beste gebruiken? Vastkokend denk ik zelf, maar heb nu alleen kruimig liggen, zal dat ook gaan?
    • Smakelijck E-nummer vrij! maandag 18 jun 2012 om 14:37
      Ik gebruik hier allerlei soorten aardappels voor. Gaat altijd goed! Succes ermee!
In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190