IMG_0996

Ovenschotel Zuurkool Crème fraîche met gehakt #zonder pakjes en zakjes!

In deze koude wintermaanden vind ik ovenschotels ideaal. Je kunt het vroeg klaarzetten en de meeste ovenschotels zijn snel klaar. Zelf ben ik dol op zuurkool en het meest favoriete recept met deze groente is van Teus (voor degene die het nog niet weten, Teus is mijn man :-)). Deze is inmiddels ontzettend populair op deze website, en veel mensen (vooral kinderen) hebben zuurkool leren eten door dit recept. En daar is hij natuurlijk heel trots op, en terecht :-)

Maar ik hou van afwisseling en in mijn 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten kwam ook deze ovenschotel voorbij. Ik vind hem heerlijk en het is hier zeker een blijvertje. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me gerust weten via Social media, mail of de reactiemogelijkheid. 

Fijne dag! 

Ovenschotel Zuurkool Crème fraîche met gehakt

Ingrediënten voor 3-4 personen:

300 gram rundergehakt, 2 uien, 1 teen knoflook, 500 gram zuurkool, 600 gram gare (zoete) aardappelschijfjes, 1 ei, 125 milliliter crème fraîche, 50 milliliter biologische slagroom, 2 theelepels gedroogde peterselie, 1 theelepel gedroogde bieslook, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kerriepoeder, Keltisch zout en peper, optioneel geraspte kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Snipper de uien en de knoflook. Smelt wat boter of olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul mee. Voeg de zuurkool toe en meng dit goed met het gehakt.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel hierover het gehakt-zuurkoolmengsel. Klop het ei met de crème fraîche, de room en alle kruiden goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper. Verdeel ¾ van het roommengsel over de ovenschaal.

Verdeel de andere helft van de aardappelschijfjes over de ovenschotel en giet de resterende ¼ van het roommengsel over de schaal. Bestrooi de ovenschotel eventueel met een handje geraspte kaas.

Schuif in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.

Eet Smakelijck!

Liefs, Williene

P.s. de Kerstrecepten staan weer online! Uiteraard komen er dit jaar ook weer lekkere nieuwe, inspirerende recepten bij. 

Al een aantal weken geleden vroeg ik jullie welk recept je het liefst snel op de site wilde zien....
lees verder
Heb je al iets lekkers voor komend weekend of voor Sinterklaasavond in gedachten? Wellicht brengt...
lees verder
In de reeks 'zonder-pakjes-en-zakjes' gerechten op de website maak ik gerechten na volgens een...
lees verder
Eigenlijk vind ik het maar een vreemde, overgewaaide trend, maar tóch doe ik er dit jaar ook aan...
lees verder
Een vorige keer schreef ik al dat ik meer kruidenmixen op de site wilde zetten. Zo kun je met je...
lees verder
Afgelopen vrijdag is mijn nieuwe kookboek uitgekomen: Smakelijck Puur Hollands. De boeken die in...
lees verder
190
190