Dinsdag 06 dec 2011

4-gangen diner: Vitello Tonato-spiesjes!

Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen diner vinden. Dit viergangen diner zal ik ook voor de niet GG-lezers hier plaatsen. Vandaag de Vitello tonato-spiesjes. Dit is een amuse-gerecht. Dat wil zeggen, een heel klein hapje vooraf om de maaltijd mee te starten.

Blijf mijn blog volgen, na het 4-gangen diner zal ik recepten plaatsen met de restjes van de ingredienten. Want voor dit recept heb je bijv. maar 1 ansjovis nodig, zonde om de rest weg moeten gooien!

Vitello tonato spiesjes:

Nodig:
1 kalfsoester, 4 cherrytomaatjes, half blikje tonijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, 1 ansjovisje uit blik, 1 eetlepel witte wijn, paar druppels citroensap, 1 eetlepel melk.

Bereiding: Snijd het kalfsvlees in blokjes, kruiden met zout en peper en kort gaar bakken. Laat afkoelen. Rijg een cherrytomaat aan een cocktailprikker en een blokje vlees. Pureer met een staafmixer/keukenmachine de rest van de ingredienten tot een saus. Leg de cocktailprikker met het vlees en de cherrytomaat op een klein bordje, schep een lepel saus erover en wat kappertjes en evt. fijngesneden bieslook of peterselie ter decoratie en dien op.

Tip: Een dag van tevoren kun je het vlees braden en de saus maken.

Door de drukte met mijn kookboek ben ik helemaal vergeten om de groenten en fruit van het...
lees verder
Het recept voor deze salade kreeg ik van m'n buurvrouw. Jaja, ik bof maar met zo'n...
lees verder
Brandnetels, je kent ze wel. Stekelige prikplanten die over het algemeen alleen maar lastig...
lees verder
Zoete aardappels zijn echte superfoods. Ze bevatten veel betacaroteen, kalium, vezels en...
lees verder
Pannenkoeken kun je op vele manieren bakken, met allerlei soorten meel. Gelukkig is het aanbod...
lees verder
Vandaag een gevulde kip. Vroeger deed ik dit erg vaak, tegenwoordig eigenlijk nooit meer....
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190