Dinsdag 06 dec 2011

4-gangen diner: Vitello Tonato-spiesjes!

Vandaag is het megadikke winternummer van de Gezinsgids uitgekomen. Hier kun je mijn 4-gangen diner vinden. Dit viergangen diner zal ik ook voor de niet GG-lezers hier plaatsen. Vandaag de Vitello tonato-spiesjes. Dit is een amuse-gerecht. Dat wil zeggen, een heel klein hapje vooraf om de maaltijd mee te starten.

Blijf mijn blog volgen, na het 4-gangen diner zal ik recepten plaatsen met de restjes van de ingredienten. Want voor dit recept heb je bijv. maar 1 ansjovis nodig, zonde om de rest weg moeten gooien!

Vitello tonato spiesjes:

Nodig:
1 kalfsoester, 4 cherrytomaatjes, half blikje tonijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel kappertjes, 1 ansjovisje uit blik, 1 eetlepel witte wijn, paar druppels citroensap, 1 eetlepel melk.

Bereiding: Snijd het kalfsvlees in blokjes, kruiden met zout en peper en kort gaar bakken. Laat afkoelen. Rijg een cherrytomaat aan een cocktailprikker en een blokje vlees. Pureer met een staafmixer/keukenmachine de rest van de ingredienten tot een saus. Leg de cocktailprikker met het vlees en de cherrytomaat op een klein bordje, schep een lepel saus erover en wat kappertjes en evt. fijngesneden bieslook of peterselie ter decoratie en dien op.

Tip: Een dag van tevoren kun je het vlees braden en de saus maken.

  Zoals ik vorige week heb beloofd vandaag opnieuw 3 ingredienten voor mijn geheime en...
lees verder
De vakantieperiode is voor de meesten weer aangebroken. Het ideale moment dus om wat tips te...
lees verder
  Graag wil ik een aantal gezinnen rond de kerstdagen blij maken met een mooi...
lees verder
  Lam uit de oven met gegrilde groenten   Ingredi├źnten voor 3-4 personen:...
lees verder
Heb jij al goede voornemens voor 2014? Misschien wil je gezonder gaan eten, meer gebruik maken...
lees verder
Het idee dat vet eten je bloedvaten laat dichtslibben heeft de fabrikanten van vetarme voeding...
lees verder

0 opmerkingen

Er zijn nog geen reacties op deze blog geplaatst.

In verband met SPAM dient u hieronder de beveiligingscode over te nemen:

190
190